Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ
Εκδήλωση για το γυναικείο κίνημα

Εκδήλωση, με αφορμή την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ενωση Ελληνίδων Νομικών. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Πέμπτη 13 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι τα "140 χρόνια γυναικείων αγώνων και κατακτήσεων" από το 1857 έως και το 1997. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση που εκδόθηκε, το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι: "Η αυξανόμενη ανεργία και η συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής γυρίζουν πίσω τις γυναίκες. Πού πάμε λοιπόν; Στο 2000 ή 140 χρόνια πίσω;".

Κεντρικές ομιλήτριες θα είναι η Καλλιόπη Μπουντούρογλου,πρόεδρος της ΟΓΕ, και η Ελένη Ζαφειρίου,πρόεδρος της Ενωσης Ελληνίδων Νομικών. Θα παρουσιαστεί επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα, του οποίου την επιμέλεια έχει ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.Θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Αλέκα Παϊζη και Βενετία Χατζηνικολάου και οι μουσικοί Εύα Φάμπα (κιθάρα) και Κ. Καραμάνος (πιάνο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ