- Με τη συμμετοχή και του Γ. Ράλλη ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, οι τέσσερις μνηστήρες της ηγεσίας της ΝΔ συναντήθηκαν χτες στη Ρηγίλλης και συμφώνησαν σε αρκετά σημεία για τις... - 1997-03-13 00:00:00.0"/> - Με τη συμμετοχή και του Γ. Ράλλη ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, οι τέσσερις μνηστήρες της ηγεσίας της ΝΔ συναντήθηκαν χτες στη Ρηγίλλης και συμφώνησαν σε αρκετά σημεία για τις... - 1997-03-13 00:00:00.0" /> Συνάντηση κορυφής και παιχνίδι εντυπώσεων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνάντηση κορυφής και παιχνίδι εντυπώσεων
  • Οι μνηστήρες της ηγεσίας συμφώνησαν σε αλλαγές στο καταστατικό ενώ έμειναν και εκκρεμότητες που θα λυθούν στο συνέδριο
  • Μέχρι την τελευταία ώρα οι υποψήφιοι "μαγείρευαν" τη λίστα με όσους τους προτείνουν, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις

Με τη συμμετοχή και του Γ. Ράλλη ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, οι τέσσερις μνηστήρες της ηγεσίας της ΝΔ συναντήθηκαν χτες στη Ρηγίλλης και συμφώνησαν σε αρκετά σημεία για τις αλλαγές στο καταστατικό ενώ παρέμειναν και δύο βασικές εκκρεμότητες που θα λυθούν τελικά στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εβερτ, Σουφλιάς, Καραμανλής και Πολύδωρας συμφώνησαν να προτείνουν από κοινού τα παρακάτω:

Το συνέδριο να γίνεται κάθε δύο χρόνια, να εκλεγεί γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, να γίνει η ανάδειξη του προέδρου με ενιαίο ψηφοδέλτιο, να εκλέγεται ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να καταργηθεί η θέση του αντιπροέδρου καθώς και το Πολιτικό Συμβούλιο. Επίσης συμφώνησαν οι υποψήφιοι βουλευτές κατά 50% να προτείνονται από τη βάση και κατά 50% να ορίζονται από τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος και κατέληξαν στο να αμφισβητείται ο πρόεδρος από το 50+1 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή το 1\3 των συνέδρων. Ο Μ. Εβερτ πρότεινε και οι υπόλοιποι αποδέχτηκαν, να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Διαφωνία καταγράφηκε στο θέμα της θητείας του προέδρου και στο πότε αυτός θα εκλεγεί από το συνέδριο. Συγκεκριμένα ο Γ. Σουφλιάς πρότεινε ο πρόεδρος να έχει τετραετή θητεία αλλά οι υπόλοιποι συμφώνησαν στο να μην υπάρχει θητεία αλλά μόνο αμφισβήτηση ενώ ο Κ. Καραμανλής σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, ζήτησε ο πρόεδρος να μην εκλεγεί την πρώτη μέρα αλλά μετά το πέρας των εργασιών. Και τα δύο θέματα θα λήξουν τελικά στο συνέδριο.

Χτες έληξε η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και οι μνηστήρες κατέβαλαν μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθεια μέσω των πενήντα εκλεκτόρων που τους προτείνουν, να δημιουργήσουν την εντύπωση ρεύματος. Μόνο ο Β. Πολύδωρας κατέθεσε από το μεσημέρι τις σχετικές υπογραφές καθώς οι υπόλοιποι μέχρι το βράδυ μαγείρευαν τον σχετικό κατάλογο.

Σε δήλωσή του ο Μ. Εβερτ αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του χτες το βράδυ αναφέρει ότι όσοι συνυπέγραψαν την υποψηφιότητά του "εκπροσωπούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν το στίγμα της πορείας μας". Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να συμπεριλάβει βουλευτές στο κείμενο της υποψηφιότητάς του γιατί όπως λέει στη δήλωσή του έπρεπε να αποφευχθούν προσωπικές διαφοροποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Υπόγειες" διεργασίες (1998-01-17 00:00:00.0)
Ολα για όλα τα παίζουν οι υποψήφιοι (1997-03-20 00:00:00.0)
Δηλώνουν όλοι ευχαριστημένοι (1997-03-04 00:00:00.0)
Ο ανιψιός σε ρόλο μεσσία (1997-02-28 00:00:00.0)
Πρόσκληση σε γεύμα για υποψήφιους αρχηγούς (1997-02-19 00:00:00.0)
Ολοι εναντίων όλων (1996-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ