Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΤΤΑ ΜΕΘΩΝΙΟΥ
Να διεκδικήσουμε

Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη χρήση των υπηρεσιών υγείας, μας τόνισε η Λέττα Μεθωνίου. Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δεν είναι τυχαία η αύξηση των νεοπλασιών στις γυναίκες. Το γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας με μεγάλα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε καν παθολογοανατόμο και οι εξετάσεις αποστέλλονται σε Νοσοκομεία της Αθήνας δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ακόμη και για μια απλή μαστογραφία, η γυναίκα μπαίνει σε λίστα αναμονής για τέσσερις τουλάχιστον μήνες. Αλλες εξετάσεις, όπως αγγειογραφία, αξονική τομογραφία, είναι δύσκολο να τις κάνει μια γυναίκα χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ανύπαρκτα είναι και τα προγράμματα προγενετικού ελέγχου, με αποτέλεσμα το 10% του πληθυσμού να πάσχει από κληρονομικές ασθένειες.

Αυτή η πραγματικότητα αναδείχνει σ' όλο της το μεγαλείο την ανεπάρκεια και την εγκατάλειψη από το δημόσιο του πιο ευαίσθητου τομέα, της υγείας. Ουσιαστικά αναγκάζουν τις εργαζόμενες να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αλλωστε η παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες επιδιώκεται μέσα από πολλούς και διάφορους δρόμους.

Είναι αναγκαίο επομένως το γυναικείο κίνημα να διαμορφώνει στόχους διεκδίκησης για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης μπορεί να δημιουργούνται προϋποθέσεις αντιμετώπισής τους. Της πάλης που εντάσσεται στην προοπτική του λαϊκού μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ