Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισαγόμενη "Κεντροαριστερά"

"Το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν από αυτήν η Δεξιά". Με τα παραπάνω εύσημα "αριστεροσύνης", τα οποία του απέδωσε αυτοπροσώπως ο μεγαλοκεφαλαιούχος της ΦΙΑΤ, Τζ. Ανιέλι, καταφθάνει σήμερα στη χώρα μας ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς στην Ιταλία, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, προσκαλεσμένος από τον Κ. Σημίτη. Ερχεται για να "συνεισηγηθεί" μαζί με τον πρωθυπουργό τα "οράματα" και της "αξίες" της "Κεντροαριστεράς" στην ελληνική κοινωνία...

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Ντ' Αλέμα θα είναι αναλυτικός στις προτάσεις του. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει τόσο συγκεκριμένος, ώστε να υποδείξει και στην Ελλάδα τον "αριστερό" δρόμο της επιβολής κεφαλικού φόρου σε όλους τους Ελληνες πολίτες - όπως συνέβη στην Ιταλία από την "κεντροαριστερή" κυβέρνηση - για να εκπληρωθούν οι στόχοι του Μάαστριχτ. Δεν ξέρουμε αν θα διατυπώσει τη γνωστή του άποψη για την "Αριστερά" με λόγια όπως ότι "η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να είναι η δύναμη η ικανή να ανασυγκροτήσει ένα συμβιβασμό ανάμεσα σε καπιταλισμό και δημοκρατία, ανάμεσα στους λόγους της οικονομίας και σε εκείνους της συναίνεσης και της πολιτικής"...

Ενα όμως είναι σίγουρο. Η δική μας "Κεντροαριστερά" δεν πρέπει να έχει παράπονο από τους εγχώριους Ανιέλι. Δεν είναι μόνο ο Ιταλός μεγιστάνας που επαινεί την ιταλική "Κεντροαριστερά" ότι τα καταφέρνει πολύ καλά, καλύτερα και από τη Δεξιά, της χώρας του. Ξέρουν και οι δικοί μας, του ΣΕΒ, να επαινούν τους ανθρώπους τους. Και μάλιστα σε δύσκολες ώρες. Οπως στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, που οι μόνοι που εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη ήταν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεξαγωγείς! Οπως στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, που οι μόνοι που τάχθηκαν δημοσίως παρά τω πλευρώ της κυβέρνησης ήταν οι εφοπλιστές!

Αυτή την "Αριστερά", το κατοικίδιο ζώο της ολιγαρχίας, το χαϊδεμένο παιδί της πλουτοκρατίας, εκπροσωπούν τόσο ο κ. Σημίτης, όσο και ο κ. Ντ' Αλέμα. Την "Αριστερά" που δεν είναι άλλη από τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία του νεοφιλελευθερισμού. Πλήρως απαλλαγμένη από κάθε σκέψη που θυμίζει έστω και νοερά την πραγματική Αριστερά. Την αληθινή Αριστερά της κοινωνικής ανατροπής, των ρήξεων με την υπάρχουσα καπιταλιστική βαρβαρότητα, των αγώνων για ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές. Η "Αριστερά" που θα προπαγανδίσουν από κοινού ο κ. Ντ' Αλέμα και ο κ. Σημίτης, μέσα από την ανάλυση της "κεντροαριστερής... δεξιοσύνης" της, είναι το πολιτικό όχημα της άρχουσας τάξης για να επιτύχει την πολυπόθητη "κοινωνική συναίνεση". Για να μπορέσει να αιχμαλωτίσει το λαό και το κίνημά του στα "στημένα" παιχνίδια της απάτης που λέγεται "κοινωνικός διάλογος".

Τώρα, μάλιστα, που οι εν Ελλάδι "κεντροαριστεροί" επελαύνουν με τέτοια αγριότητα κατά των μισθωτών και προωθούν την απόλυτη κατάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, πολλά έχουν να διδαχτούν από το "κεντροαριστερό" πάγωμα των μισθών στην Ιταλία και τη νεοφιλελεύθερη ανατροπή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος, που - και στη γείτονα - επήλθαν κατόπιν "κοινωνικού διαλόγου"... Εχουν όμως να διδαχτούν και οι Ελληνες πολίτες και το λαϊκό κίνημα. Μπορούν να αξιοποιήσουν πολλά από τα όσα θα λεχθούν στα πλαίσια αυτής της "κεντοαριστερής" προπαγάνδας που εγκαινιάζει η κυβέρνηση. Και να την αντιμετωπίζουν, όπως αξίζει σε κάθε δεξιά πολιτική, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ