Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Ανάγκη αλληλεγγύης από τους λαούς

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ επισκέφτηκε την Αλβανία και συναντήθηκε με τον Τσεβάτ Κότσι, πρόεδρο της Επιτροπής των Εξεγερμένων

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Αλβανία, για να εκφράσει και με τον πιο άμεσο τρόπο τη συμπαράσταση του φιλειρηνικού κινήματος στον αγωνιζόμενο αλβανικό λαό.

Ο γγ της ΕΕΔΥΕ επισκέφθηκε τους Αγίους Σαράντα, συναντήθηκε με επιτροπές και το λαό, καθώς επίσης και με τον Τσεβάτ Κότσι, επικεφαλής του μετώπου των εξεγερμένων στη Νότια Αλβανία.

Εξέφρασε τη συμπαράσταση του φιλειρηνικού κινήματος, αλλά και του ελληνικού λαού στον εξεγερμένο αλβανικό λαό, τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις της ΕΕΔΥΕ, καθώς και για την προσπάθεια κινητοποίησης του ελληνικού λαού και του φιλειρηνικού κινήματος της Ευρώπης. Τόνισε, επίσης, την κατηγορηματική αντίθεση της ΕΕΔΥΕ ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ.) και τη θέση της ότι ο αλβανικός λαός μπορεί να βγει μόνος του από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Επίσης σημείωσε την εμπειρία που υπάρχει μέχρι τώρα από τις υποτιθέμενες "ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές" επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι οποίες έχουν στόχο να υποδουλώσουν τους λαούς.Ο γγ της ΕΕΔΥΕ ενημέρωσε ακόμα για την προσπάθεια που καταβάλλει το φιλειρηνικό κίνημα και για αποστολή υλικής βοήθειας στον αλβανικό λαό.

Ο Τσεβάτ Κότσι, αφού ευχαρίστησε τον γγ της ΕΕΔΥΕ για τη συμπαράσταση, επισήμανε την αντίθεση του αλβανικού λαού σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση και την αναγκαιότητα πίεσης εκ μέρους των λαών προς τις κυβερνήσεις τους, ώστε να μην υπάρξει ξένη επέμβαση.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και το λαό να κινητοποιηθούν, να συμπαρασταθούν στον αγώνα του αλβανικού λαού με όλους τους τρόπους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση.

Η ΕΕΔΥΕ τέλος εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει με την αποστολή ξένης δύναμης και θεωρεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ