Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ρατσιστική επίθεση από στρατιώτες

ΒΟΝΝΗ.-

Δέκα Γερμανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν δύο Τούρκους και έναν Ιταλό στο κέντρο του Ντέτμολντ, στη διάρκεια "οργανωμένης ρατσιστικής επίθεσης", όπως ανακοίνωσε η γερμανική Αστυνομία. Από τους δέκα στρατιώτες, μόνο οι έξι συνελήφθησαν, μιας και οι υπόλοιποι κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι στρατιώτες που ήταν ένστολοι, φορούσαν κράνη και κρατούσαν μπαστούνια του μπέιζμπολ, επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και ξυλοκόπησαν με μπαστούνια του μπέιζμπολ δύο Τούρκους μετανάστες. Στη συνέχεια εντόπισαν έναν Ιταλό, τον οποίο και απείλησαν να σφάξουν με μαχαίρι. Στη διάρκεια της επίθεσης οι νεαροί στρατιώτες φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.

Η Αστυνομία παρενέβη μετά από τηλεφώνημα ενός Γερμανού που ήταν με τον Ιταλό για να προστατεύσει τα θύματα της επίθεσης και συνέλαβε έξι από τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι στρατιώτες ήταν μεθυσμένοι και ρωτούσαν τους κατοίκους πού υπάρχουν Τούρκοι για να τους ξυλοκοπήσουν.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες υπηρετούσαν στη στρατιωτική βάση Ρόμελ στο Αουγκούστντορφ, 15 χιλιόμετρα από το Ντέτμολντ.

Η ρατσιστική αυτή επίθεση καταδικάστηκε από την ηγεσία των γερμανικών Ενοπλων Δυνάμεων, το Μπούντεσβερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ