Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΤΕΙ
Ψήφος αντίστασης στο συμβιβασμό

"Στις 9 Απρίλη δύο ψηφοδέλτια θα βρεθούν στα χέρια σου. Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει αυτούς που σου φράζουν το δρόμο για δουλιά πάνω στις σπουδές σου και σε στέλνουν στην ανεργία. Που σου αφαιρούν την αξία από το πτυχίο, που σε βάζουν σε ίδια μοίρα με ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, που σε βάζουν να κυνηγάς πιστωτικές μονάδες και σου στερούν τα επαγγελματικά δικαιώματα".

Με τα παραπάνω λόγια οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΙ απευθύνονται στους σπουδαστές και τους καλούν να ακολουθήσουν το δικό τους "μονόδρομο", στήνοντας μπλόκα στη συντήρηση, ξεκινώντας "πανσπουδαστική αντεπίθεση".

Αναφερόμενες στις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των σπουδαστών, οι ΠΚΣ τονίζουν: "Ποτέ δεν τοποθετήθηκαν στην ουσία εναντίον των κυβερνητικών εξαγγελιών. Στηρίζουν ανοιχτά τον πραγματικό υπεύθυνο της επίθεσης στην παιδεία. Την ΕΕ που ζητά "να μην προχωρήσει ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας της Παιδείας", "έμφαση στην κατάρτιση", ενώ ο ΟΟΣΑ ζητά καθαρά δίδακτρα, να πληρώνουμε για βιβλία, να ιδιωτικοποιηθούν οι εστίες. Ψήφος σ' αυτές τις παρατάξεις είναι ψήφος ενάντια στα δικαιώματά σου. Οταν πηγαίνεις στην κάλπη, σκέψου ότι από τις 10 Απρίλη η κυβέρνηση ετοιμάζει την εφαρμογή των εξαγγελιών για "εθνικό απολυτήριο". Οτι θα στείλει σήμερα στην Αλβανία Ελληνες φαντάρους και αύριο θα στείλει εσένα".

Υπάρχει όμως κι άλλο ψηφοδέλτιο, τονίζουν οι ΠΚΣ. "Είναι το ψηφοδέλτιο της αντίστασης. Είναι το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ. Η ΠΚΣ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα, δε χάιδεψε ποτέ την απάθεια και την αδιαφορία. Ηταν μπροστά στους αγώνες, ενάντια στον προϋπολογισμό της μιζέριας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στους αγώνες για ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ηταν συνέχεια στη σχολή, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις τόσο στην Παιδεία όσο και στην υπόλοιπη κοινωνική ζωή. Ηταν η μόνη παράταξη που, με συλλογή υπογραφών, κινητοποιήσεις και άλλες μορφές, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους ηρωικούς ναυτεργάτες, καθηγητές και αγρότες. Η ΠΚΣ σήμερα υπάρχει και αναπτύσσεται, τονίζεται, γιατί δείχνει το δρόμο για αγώνα, για περιφρούρηση των παλιότερων κατακτήσεων και διεκδίκηση καινούριων. Είναι η σταθερά ενάντια στο ρουσφέτι και την οσφυοκαμψία, αντιστέκεται στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία".

Στο ερώτημα τι θα σημάνει η ψήφος στις ΠΚΣ, απαντούν: "Η μαζική υπερψήφιση στην ΠΚΣ θα σημάνει την αντεπίθεση στη συντηρητική πολιτική, θα σημάνει απανωτά χτυπήματα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, το βόλεμα και τον ατομισμό, νέες μάχες για τα δικαιώματα στις σπουδές, στη ζωή, στο μέλλον, θα σημάνει μικρές και μεγάλες συγκρούσεις με αυτούς που σου υποβαθμίζουν το πτυχίο και σε προγράφουν για άνεργο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ