Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση σήμερα στις 11.30 π. μ. στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π. μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.Με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης να ενώσουν τις φωνές τους στην καταδίκη της απαράδεκτης απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στην Αλβανία, συμμετέχοντας έτσι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στόχο έχουν την καθυπόταξη του εξεγερμένου ηρωικού αλβανικού λαού.

Η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών,στην ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας αυτής, στόχο έχει τη στήριξη του διεφθαρμένου και καταδικασμένου στη συνείδηση του αλβανικού λαού καθεστώτος Μπερίσα και της επικυριαρχίας των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστών στην Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες και ιστορικές ευθύνες με την απόφασή της αυτή. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα που συμφώνησαν πρόθυμα στο σχέδιο "μακελέματος" του γειτονικού μας λαού, με πρόσχημα δήθεν την περιφρούρηση της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι "ισχυροί" ενοχλήθηκαν από την εξέγερση του αλβανικού λαού. Φοβούνται το παράδειγμα για τους άλλους λαούς. Για αυτό σπεύδουν να επέμβουν με πάνοπλο στρατό για να καταστείλουν τον εχθρό λαό.

Καμιά δουλιά δεν έχουν οι νέοι στρατευμένοι της πατρίδας μας στην Αλβανία. Το Ελληνικό Τάγμα δεν πρέπει να φύγει! Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση πριν θρηνήσουμε τα πρώτα θύματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!

Στην Αθήνα

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Αχαρνών και Πατησίων διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Απρίλη πικετοφορία από την πλατεία Αμερικής στις 6 μ.μ. προς το τέρμα της Πατησίων με συνθήματα: "Αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό", "Κανένας Ελληνας στρατιώτης στην Αλβανία".

Στη Λέσβο

Η ΕΕΔΥΕ Λέσβου καλεί τον Λεσβιακό λαό σε πικετοφορία - διαμαρτυρία για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6μμ την Παρασκευή 18 Απρίλη έξω από το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης.

Στα Χανιά

Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Χανίων καλεί τις φίλες και τους φίλους στη συνεστίαση που διοργανώνει την Τετάρτη 16 Απριλίου στο μεζεδοπωλείο "Αυλή",και τονίζει πως τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ