Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοινώσεις καταγγελίας

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις διάφορων φορέων και συλλόγων που τάσσονται ενάντια στην αποστολή στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία. Συγκεκριμένα:

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αχαρνών - Κυψέλης - Πατησίων αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως, τα γεγονότα στην Αλβανία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτέλεσμα της πολύμορφης ενίσχυσης που δόθηκε στο αντιλαϊκό και αυταρχικό καθεστώς του Μπερίσα, είναι οι εκλογές της βίας και νοθείας, είναι η καταλήστευση των οικονομιών του λαού και της ίδιας της οικονομίας της χώρας". Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η χώρα μας δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι που είναι πανέτοιμοι να αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις, με κύριο στόχο τον αφοπλισμό των εξεγερμένων, με κύριο στόχο να κρατήσουν όρθιο το σάπιο καθεστώς της Αλβανίας με ή χωρίς τον Μπερίσα. Οι Επιτροπές Ειρήνης καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφής στρατιωτική ή πολιτική παρέμβαση στη γειτονική χώρα. Καταλήγουν πως "το φιλειρηνικό κίνημα, το οποίο συσπειρώνει τον ευαισθητοποιημένο στα θέματα της ειρήνης κόσμο, σκοπό έχει τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου αντίστασης προς τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής ζωής και αντίθεσης στο να καταστεί η χώρα μας ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" για τη γύρω περιοχή".

Η ΠΕΑΕΑ Καλαμάτας με ψήφισμά της από την απολογιστική γενική συνέλευση αναφέρει πως η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια είναι συνέπεια της ιμπεριαλιστικής "Νέας Τάξης Πραγμάτων" που προσπαθούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διαμαρτύρεται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη και εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους επέμβασης γιατί στρέφεται όχι μόνο στον αλβανικό λαό, αλλά και στους λαούς των Βαλκανίων και την ειρήνη.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ Ανατολικής Πελοποννήσου με ψήφισμά της εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε είδους επέμβαση στην Αλβανία, που μπορεί να έχει συνέπειες όχι μόνο για τον αλβανικό λαό, αλλά και για την ειρήνη στην περιοχή. Θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή της χώρας μας, κατά παράβαση και του Συντάγματος, στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη που συγκροτείται με απόφαση του ΟΗΕ γιατί στην πραγματικότητα στηρίζει το καθεστώς Μπερίσα, τα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" που στρέφεται κατά του αλβανικού λαού που αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάρη στον Μπερίσα (1997-05-21 00:00:00.0)
"Δεν έχετε δικαίωμα να φτιάξετε σφαγείο" (1997-04-10 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα του αλβανικού λαού (1997-04-03 00:00:00.0)
Παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην επέμβαση (1997-03-27 00:00:00.0)
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ (1997-03-27 00:00:00.0)
Μηνύματα αλληλεγγύης (1997-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ