Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
"Κατοχική δύναμη τρομοκρατίας των λαών"

Με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τη συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στην πολυεθνική δύναμη επέμβασης και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η ελληνική κυβέρνηση για μια φορά ακόμα αγνοώντας τις διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού, παραβιάζοντας τους κανόνες διεθνούς δικαίου, στέλνει Ελληνες στρατιώτες εκτός συνόρων, στην πολυεθνική δύναμη επέμβασης στην Αλβανία.

Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει τμήμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο σε διμοιρία του ΝΑΤΟ και της νέας τάξης αλλά σε σύγχρονη κατοχική δύναμη τρομοκρατίας των λαών που αγωνίζονται.

Η σημερινή μέρα αποστολής της ελληνικής δύναμης επέμβασης στην Αλβανία αποτελεί μια θλιβερή και αποφράδα μέρα για την ιστορία της χώρας μας και θυμίζει τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας. Πρόκειται για ανοιχτή στρατιωτική και πολεμική επέμβαση στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας, για μια καθαρά εχθρική πράξη απέναντι σ' έναν λαό που αγωνίζεται.

Η ΕΕΔΥΕ θέλει να υπογραμμίσει ιδιαίτερα ότι αυτή η ενέργεια είναι ποιοτικά διαφορετική και από τις άλλες επεμβάσεις που έγιναν στη Σομαλία και τη Βοσνία. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καν το φύλλο συκής, το πρόσχημα επιβολής της ειρήνης λόγω πολέμου. Ετσι πια αναδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πρόσωπο της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού. Αποτελεί δε προσβολή στη νοημοσύνη των λαών το εφεύρημα της προστασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας και δείχνει τη χωρίς όρια υποκρισία των ιμπεριαλιστών που θέλουν να επιβάλλουν διά πυρός και σιδήρου τα συμφέροντά τους και καθεστώτα που τα υπηρετούν.

Η ΕΕΔΥΕ είναι υποχρεωμένη εκφράζοντας τα συναισθήματα και τη θέληση του μαχόμενου φιλειρηνικού κινήματος, να τονίσει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλοι όσοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο συναινούν στην επέμβαση, όλοι όσοι με ή χωρίς προσχήματα συνεισφέρουν με τη στάση τους στη δημιουργία ενός κόσμου που θα κινείται με τη λογική της τρομοκρατίας και του δίκαιου του ισχυρού, ενός κόσμου που με την απειλή και το αίμα θα προσπαθεί να υποτάξει την ελπίδα των λαών για ένα καλύτερο αύριο.

Μπροστά σ' αυτήν την ενέργεια καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, σκεπτόμενο άνθρωπο, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ. Καλούμε τη νεολαία, τις γυναίκες, το λαό ολόκληρο, να συσπειρωθούν στο μαχόμενο κίνημα ειρήνης. Να συμπαρασταθούν με τον αγώνα τους στον λαό της Αλβανίας και στους αγωνιζόμενους λαούς. Να στιγματίσουν τη στάση των υπηρετών της βαρβαρότητας της νέας τάξης. Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης να ανοιχτούν στο λαό, να τον ενημερώσουν, να τον κινητοποιήσουν για να καταδικάσει το σχεδιαζόμενο έγκλημα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Αθήνα 15 Απρίλη 1997

Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ