Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΝΕ
Στόχος μια οργάνωση μαζική, πρωτοπόρα στους αγώνες

Η ενίσχυση των γραμμών και της δουλιάς της Οργάνωσης Αθήνας στο μαζικό κίνημα, στόχοι για το επόμενο διάστημα

Με την απόφαση ότι η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το νεολαιίστικο ρεύμα που αγωνίζεται και αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και προσεγγίζει σταθερά το δρόμο της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, έκλεισαν την Κυριακή οι εργασίες της 11ης Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ.

Οι διήμερες εργασίες της Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης χαρακτηρίστηκαν, όπως σημείωσε και στο κλείσιμο των εργασιών ο Αλ. Μαρινάκης,ο οποίος επανεκλέχτηκε γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης, από την πλούσια εμπειρία που μετέφεραν οι αντιπρόσωποι για τη δράση της Οργάνωσης στη νεολαία της Αθήνας και τα θετικά βήματα που έγιναν.

Βασικά καθήκοντα

Τα βασικά καθήκοντα της Οργάνωσης για τα επόμενα δύο χρόνια όπως προσδιορίζονται από την εισήγηση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, είναι: Η συσπείρωση δυνάμεων της νεολαίας γύρω από την ΚΝΕ και τις κινήσεις που στηρίζει στο μαζικό κίνημα, στην πάλη για την υλοποίηση των στόχων που τίθενται για την αντεπίθεση στην πολιτική του κεφαλαίου. Ο συντονισμός του νεολαιίστικου κινήματος με άλλους φορείς και το εργατικό κίνημα, ως βασική προϋπόθεση για την ωρίμανση των νεανικών συνειδήσεων για την αναγκαιότητα συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό. Η συσπείρωση με σταθερότητα στα βασικά μέτωπα πάλης, σε όλους τους χώρους και σε όλους τους μαζικούς φορείς του νεολαιίστικου κινήματος. Η πολύμορφη πάλη και δράση των μαζικών φορέων του κινήματος, όχι μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που βοηθούν στη μαζικοποίηση και την αναβάθμισή τους στη συνείδηση των νέων. Η προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών στους φορείς του κινήματος της νεολαίας σε όφελος των δυνάμεων που πραγματικά υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και φυσικά υπέρ της ΚΝΕ.

Πανεξόρμηση

Το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί για την Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ διάστημα πανεξόρμησης, όπου θα προσκληθούν οι νέοι και οι νέες της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. θα εντατικοποιηθεί επίσης η προπαγάνδιση των θέσεων του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ που αρχίζει το απόγευμα της 1ης Μάη. Αμέσως μετά ξεκινά το δεκαήμερο της ειρήνης, με μέτωπο ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους κινδύνους πολέμου που εγκυμονούν τα σχέδια τους για την περιοχή. Τα μέλη της Οργάνωσης καλούνται να προπαγανδίσουν στη νεολαία τα ιδανικά της ειρήνης δείχνοντας το αυταπόδεικτο, ότι η πάλη για την ειρήνη δεν μπορεί παρά να είναι πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Καταλήγοντας ο Α. Μαρινάκης, τόνισε ότι τα επόμενα δύο χρόνια ένας από τους βασικούς στόχους της Οργάνωσης πρέπει να είναι η πλατιά ανάπτυξη των γραμμών της, στόχος εφικτός, που πρέπει να κατανοηθεί σωστά πρώτα από τα στελέχη της Οργάνωσης, να γίνει ο ανάλογος καταμερισμός στις Τομεακές Οργανώσεις και στις Οργανώσεις Βάσης και από κει και πέρα να ξεδιπλωθεί η δουλιά με την οικοδόμηση νέων ΟΒ στο σύνολο των σχολείων της Αθήνας, ξεκινώντας από τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς όπου απασχολείται μαζικά η νεολαία, αλλά και να ανοίξει η δουλιά της Οργάνωσης σε εργατικούς χώρους που μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, όπως είναι τα νοσοκομεία, οι σχολές του ΟΑΕΔ και οι Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ