Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φοβούνται την άλλη φωνή στην ΑΓΝΟ

Να φιμώσει τους συνεταιριστές της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας", για τα προβλήματα του συνεταιριστικού κινήματος και για τις ευθύνες της για την άσχημη κατάσταση στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, επιχειρεί η "γαλαζοπράσινη" διοίκησή της

Επιχείρηση φίμωσης με καλοπληρωμένους μπράβους στήθηκε από την προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απερχόμενη διοίκηση της ΑΓΝΟ εναντίον συνεταιριστών - συνδικαλιστών αγροτών που αντιτάσσονται και καταγγέλλουν την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Η επιχείρηση εξελίχθηκε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη συνεταιριστική οργάνωση. Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας" (ΛΑΕ), της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές αγροτικές δυνάμεις, την ώρα που μπήκαν στο χώρο του εργοστασίου, προκειμένου να μοιράσουν στους συναδέλφους τους κτηνοτρόφους ανακοίνωση σχετικά με την άσχημη προοπτική της ΑΓΝΟ, πληρωμένοι μπράβοι τους επιτέθηκαν και τους έβγαλαν έξω με τη βία!

Ο στόχος της επίθεσης ήταν ξεκάθαρος. Οι "καρεκλοκένταυροι" αγροτοπατέρες της διοίκησης, που χρόνια τώρα, υλοποιώντας τις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΕ, οδηγούν τη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση στη χρεοκοπία, δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να φτάσει στα χέρια των κτηνοτρόφων - αντιπροσώπων, που λίγη ώρα αργότερα θα ψήφιζαν, η ανακοίνωση της ΛΑΕ. Μια ανακοίνωση που κατήγγειλε την πολιτική της διοίκησης, η οποία, σταδιακά, εκχωρεί βασικές δραστηριότητες της ΑΓΝΟ σε ιδιώτες, δημιουργεί συνεταίρους και συνεταιρισμούς - "φαντάσματα" για να διαμορφώνει συσχετισμούς, εκβιάζει συνειδήσεις και κάνει ρουσφέτια.

Οι αγρότες συνδικαλιστές της ΛΑΕ καλούσαν τους συναδέλφους τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη ρύθμιση των χρεών της ΑΓΝΟ από μηδενική βάση και ανακοπή της διαδικασίας ξεπουλήματος που ετοιμάζει η ΑΤΕ, επαρκή και χαμηλή χρηματοδότηση, να γίνει ουσιαστικός έλεγχος και να αποδοθούν, τυχόν, ευθύνες για κακοδιαχείριση. Επίσης, να μη γίνει δεκτή η ποσόστωση που επιβάλει η ΕΕ στο αγελαδινό γάλα και να καταργηθούν τα πρόστιμα που πληρώνουν οι παραγωγοί, να εξασφαλιστούν τιμές στο γάλα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής, να δίνεται προνομιακή στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων κόντρα στα σχέδια της ΕΕ και να μπει φραγμός στην κερδοσκοπία των βιομηχανιών και των πολυεθνικών, καθώς και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που επιβάλλουν.

Το ΚΚΕ

"Δημοκρατία είναι να έχει και εκείνος που δεν εκπροσωπείται στη διοίκηση το δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις και τις προτάσεις του, ώστε ο αντιπρόσωπος να ξέρει τι επιλέγει και τι στηρίζει με την ψήφο του", δήλωσε ο Α. Τζέκης,μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επιχείρηση φίμωσης και σημείωσε: "Το ΚΚΕ καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι και αυτές οι εκλογές δε θα βγάλουν από το αδιέξοδο αυτή τη μεγάλη συνεταιριστική οργάνωση. Η φωνή μας δε θα μπλοκαριστεί. Θα ενημερώσουμε πλατιά, ανοιχτά τους κτηνοτρόφους για το τι γίνεται μέσα στην ΑΓΝΟ. Τους καλούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αν θέλουν το εργοστάσιο να παραμείνει συνεταιριστικό και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών, όμως μεθοδεύει η κυβέρνηση.

  • Σημαντική αύξηση των δυνάμεών της παρουσίασε στις εκλογές της Ενωσης Κιλκίς η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα", παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς και τα ρουσφέτια που επιστράτευσαν οι άλλες παρατάξεις για να υφαρπάξουν την ψήφο των αντιπροσώπων. Στις προηγούμενες εκλογές είχε 18 αντιπροσώπους, ενώ τώρα 27. Ετσι πήρε μια θέση στο ΔΣ της Ενωσης έναντι 4 της ΝΔ και 2 του ΠΑΣΟΚ. Επίσης εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο για την ΠΑΣΕΓΕΣ, έναντι 2 της ΝΔ και 1 του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ