Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ" ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Αλλαξαν τα παράβολα, όχι το σύστημα

Καταγγελίες των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης στην ουσιαστική αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι "δάσκαλοι" οδήγησης, εκφράζοντας παράλληλα, την πλήρη τους αντίθεση στα νέα μέτρα που ισχύουν από την 1η Απρίλη 1997 για την απόκτηση "διπλώματος" οδήγησης.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων (ΠΟΕΕΟΑ), κατήγγειλαν τα πρόχειρα, αποσπασματικά και σε ορισμένες περιπτώσεις ανεφάρμοστα μέτρα, επισημαίνοντας ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εκτός από τα "τσουχτερά" παράβολα (υπερδιπλασιάστηκαν από την 1η Απρίλη) για την απόκτηση και την αντικατάσταση των "διπλωμάτων" οδήγησης. Κατήγγειλαν, επίσης, ότι αντί οι αρμόδιοι να δώσουν λύσεις σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών, εξακολουθούν να εφαρμόζουν αδιέξοδη πολιτική, διαιωνίζοντας έτσι το καθεστώς, που "παράγει" ως γνωστόν, ακόμα και οδηγούς δι' αλληλογραφίας! Στο θέμα αυτό στάθηκε ιδιαίτερα ο Ι. Παπαδόπουλος,υπεύθυνος του τομέα πρόληψης ατυχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος αναφέρθηκε στα "κυκλώματα", που έναντι αδράς αμοιβής εκδίδουν και παραδίδουν "διπλώματα" ακόμα και στο σπίτι και κατηγόρησε για ανικανότητα τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών να εξυγιάνουν και να αναμορφώσουν το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Σαξώνης κατηγόρησε για ανεπάρκεια τον κρατικό μηχανισμό στην ουσιαστική αναβάθμιση του "πάσχοντος" συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα διαρκώς αυξάνονται. Υπογράμμισε ότι από την 1η Απρίλη 1997 η μόνη αλλαγή στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών είναι η αύξηση των παραβόλων, αφού η πρακτική εξέταση γίνεται όπως παλιά, ενώ το νέο βιβλίο σημάτων είναι κακή ανατύπωση του παλιού, αφού περιέχει 27 λάθη και αντιφάσεις όσον αφορά ορισμένες διατάξεις του ΚΟΚ. Τόνισε, επίσης, ότι τις τελευταίες 20 μέρες δε γίνονται εξετάσεις για τη χορήγηση διπλώματος μοτοσικλέτας πάνω από 125 κυβικά εκατοστά, επειδή οι εκπαιδευτές αρνούνται να προσέλθουν στις εξετάσεις, αφού, σύμφωνα με το νέο καθεστώς, είναι υποχρεωμένοι να κάθονται πίσω από τον εξεταζόμενο, χωρίς, ωστόσο να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εξέταση.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν, τέλος, ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Μεταφορών δεν έλαβαν υπόψη τους τις προτάσεις του κλάδου για το νέο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ