Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της λαϊκής πάλης"

Ψήφισμα της 11ης Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την επιβολή της αμερικανοκίνητης χούντας

"Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επιβολή της αμερικανοκίνητης χούντας στις 21 Απρίλη 1967, που για εφτά χρόνια έγραψε μαύρες σελίδες στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Ημέρα μνήμης και γνώσης χαρακτηρίστηκε η ημέρα αυτή. Ημέρα μνήμης των μεγαλύτερων και γνώσης των νεότερων γενιών, απαραίτητη στον καθημερινό αγώνα τους για την υπεράσπιση του συνθήματος: "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία - έξω οι ΗΠΑ - έξω από το ΝΑΤΟ"". Τα παραπάνω τονίζονται σε ψήφισμα που ενέκρινε η 11η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την επιβολή της χούντας. Το υπόλοιπο κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: "Σήμερα, που η νεολαία οδηγείται σε χειρότερες σχέσεις εργασίας με την εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου", που οι ταξικοί φραγμοί εντείνονται στο χώρο της εκπαίδευσης, που η θέληση ενός ολόκληρου λαού στην Αλβανία να γίνει αφέντης στον τόπο του καταπνίγεται από δυνάμεις ταχείας επέμβασης, τα παραπάνω αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και ζωντανά.

Η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες νέων εργαζόμενων - ανέργων - μαθητών - σπουδαστών - φοιτητών - νέων αγροτών που το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες τους αντιπάλεψαν τις επιλογές των μονοπωλίων, κόντρα στην ΕΕ των πολυεθνικών.

Η ΚΝΕ ιδρύθηκε μέσα στις μαύρες μέρες τις αμερικανοκίνητης χούντας και ανδρώθηκε στην πάλη για την ανατροπή της, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη της λαϊκής πάλης. Σήμερα, προχωρώντας με σιγουριά και αισιοδοξία προς το 7ο Συνέδριο, καλούμε τις χιλιάδες νέων ανθρώπων που οραματίζονται μια άλλη κοινωνία, χωρίς ρατσισμό, με ίσες δυνατότητες στη μόρφωση, με διασφαλισμένο το δικαίωμα όλων στην εργασία, στην πάλη για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να κάνουμε τη δική μας νεανική αντεπίθεση, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ