Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατά της Σένγκεν

Να μπουν επικεφαλής του αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητά η Επιτροπή για τη μη επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης των σωματείων που μετέχουν στην Επιτροπή, πολλοί συνδικαλιστές τόνισαν την ανάγκη η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να μην εφαρμοστεί και στη χώρα μας το ηλεκτρονικό φακέλωμα που καθιερώνει η συμφωνία.

Η αρχή βέβαια έχει γίνει μετά από την ψήφιση του "νόμου Γιαννόπουλου", ενός νόμου, που, όπως υπογράμμισαν πολλοί συνδικαλιστές, είναι ο πιο αντιδημοκρατικός από το 1974 και μετά.

Ηδη έχει εκπαιδευτεί το αναγκαίο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ έχει τοποθετηθεί και βρίσκεται σε λειτουργία ο κατάλληλος εξοπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μεταθέσεις προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας για την πλήρη επάνδρωση αυτών των υπηρεσιών. "Ο νόμος Γιαννόπουλου είναι το απαραίτητο εργαλείο για την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν", υπογράμμισε ο Νίκος Τσιούνης,πρόεδρος της Επιτροπής. "Ακόμη, σε μερικά ζητήματα ξεπερνά και την ίδια τη Σένγκεν. Με πρόσχημα την προστασία από το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ο ίδιος ο νόμος Γιαννόπουλου το καθιερώνει".

Η Συμφωνία Σένγκεν, όπως είναι γνωστό, καταργεί το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών, εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περιορίζει τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών και αποτελεί εφαλτήριο καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η Επιτροπή καλεί τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να αντισταθούν με κάθε πρόσφορο μέσο στις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων εκπροσώπων τους. Αποφάσισε δε να ζητήσει συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ γιατί αυτές οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει πρώτες να παλέψουν ώστε να μην εφαρμοστεί η Συμφωνία Σένγκεν στη χώρα μας. Επίσης αποφασίστηκε η έκδοση υλικού και η αξιοποίηση των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά και την ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ