Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Αλλο ένα χτύπημα στην ενιαία εκπαίδευση

Η ίδρυση των λεγόμενων σχολείων "δεύτερης ευκαιρίας" ανακοινώθηκε χτες από τον υπουργό Παιδείας, σε συνεργασία με τους δημάρχους των τριών παρακάτω δήμων της Αττικής.

Πρόκειται για υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη "διά βίου εκπαίδευση", αλλά και για "αποκέντρωση", καθώς το πρόγραμμα διαπνέεται από τη φιλοσοφία της διά βίου εκπαίδευσης, ενώ στη χρηματοδότηση θα συνεισφέρουν το υπουργείο Παιδείας, η Ευρωπαϊκή Ενωση και "περιφερειακές και τοπικές πηγές". Το πρώτο τέτοιο σχολείο θα ιδρυθεί με τη συνεργασία των Αθήνας, Νίκαιας και Περιστερίου, αν όχι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, τουλάχιστον από τις αρχές του Γενάρη του 1998.

Σύμφωνα με την εξαγγελία που έκανε χτες ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης, πλαισιωμένος από τους Δημάρχους Αθήνας Δ. Αβραμόπουλο, Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο και Νίκαιας Β. Τραπάλη στόχος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνους που δεν ολοκλήρωσαν την τυπική εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, πάντως, υποβαθμίζεται η νυχτερινή εκπαίδευση που έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό, δημιουργώντας ερωτηματικά για το περιεχόμενο και το σκοπό λειτουργίας των "σχολείων δεύτερης ευκαιρίας".

Η δημιουργία των "σχολείων δεύτερης ευκαιρίας", πάντως, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ρίχνει στην αγορά εργασίας ένα ακόμα πτυχίο, με τις ανάλογες επιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ