Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Μαζί να σκύψουμε στα προβλήματα

Ο Μήτσος Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, που παρακολούθησε τη Συνδιάσκεψη, είπε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του:

"Μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, των κομμουνιστών της Αθήνας. Να σας μεταφέρω επίσης την εκτίμηση των μελών και στελεχών του Κόμματος ότι καλή είναι η δουλιά που κάνετε και επίσης την υπόσχεση για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια από τη μεριά των κομματικών οργανώσεων.

Εχω υπόψη μου ότι έχετε θετική εκτίμηση για τη βοήθεια του Κόμματος στο επίπεδο Αχτίδας, Τομέα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Και έχω συνείδηση ότι αυτή η βοήθεια είναι ακόμα αρκετά μικρή όσο πηγαίνουμε πιο κάτω, στο επίπεδο Κομματικής Οργάνωσης Βάσης και Οργάνωσης Βάσης. Θα ήθελα να σας θυμίσω την εκτίμηση που έκανε το 15ο Συνέδριο για την κατάσταση της Κομματικής Οργάνωσης. Οτι ακόμα και παρά τα βήματα που σημειώθηκαν μετά τις απανωτές κρίσεις του '89, '90, '91, την Κομματική Οργάνωση συνεχίζουν να την απασχολούν σημαντικά προβλήματα, όπως έλλειψη στελεχών, δυνατότητα να παρεμβαίνει σε όλα τα μέτωπα πάλης της εργατικής τάξης και στη νεολαία και επόμενα αυτή η μικρή βοήθεια που δίνεται στην ΚΝΕ, όχι ότι είναι δικαιολογημένη, αλλά είναι εξηγήσιμη και είναι κάτι που πρέπει να αντιστραφεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καινούρια φάση.

Στην Αθήνα έχουμε μια συγκροτημένη Οργάνωση που είναι δικτυωμένη ως ένα βαθμό σε αρκετούς χώρους, σίγουρα με σοβαρές αδυναμίες, όμως είναι μια οργάνωση με τα όργανά της σε καλή κατάσταση, με αρκετή εμπειρία, με δυνατότητα να συζητάει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις, να βάζει στόχους και να τους παλεύει. Από αυτή την άποψη, είναι φανερό ότι και η βοήθεια του Κόμματος, η συνεργασία Κόμματος - ΚΝΕ πρέπει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν αρκεί πλέον η απλή παρουσία, η υπόδειξη κάποιων λύσεων, η μετάδοση μιας πείρας. Σήμερα χρειάζεται από κοινού να σκύψουμε στα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας, να τα ιεραρχήσουμε, να βρούμε διεξόδους και να δώσουμε λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ