Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα παράταση για το λόφο "Ζαγάνι"

Μέχρι τις 16 Μάη 1997 παρατάθηκε, για δεύτερη φορά, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αναστολή των εργασιών στο λόφο "Ζαγάνι", που βρίσκεται μέσα στο χώρο του υπό κατασκευή αεροδρομίου των Σπάτων.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει αρχικά την αναστολή των έργων στο λόφο "Ζαγάνι" μέχρι τις 30 Απρίλη 1997 και με τη νεότερη απόφασή του δίνει παράταση για δύο περίπου βδομάδες, προκειμένου να διασωθούν και να μεταφερθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν σ' αυτό το σημείο.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι πρέπει να προστατευτούν τα ευρήματα του λόφου και γι' αυτό απαιτείται η ακώλυτη διεξαγωγή των απαραίτητων εργασιών για την αποτελεσματική ταξινόμηση και μεταφορά σε κατάλληλο χώρο σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο λόφο "Ζαγάνι" βρέθηκε οικισμός με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά για τις... ανάγκες κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων αποφασίστηκε να ισοπεδώσουν το λόφο. Η δικάσιμος επί της κύριας προσφυγής έχει καθοριστεί για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 9 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ