Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιο κείμενο υπέγραψαν;

Το κείμενο των "15" για την τελωνειακή σύνδεση ΕΕ - Τουρκίας, που προσυπέγραψε φαρδιά - πλατιά η κυβέρνηση Σημίτη, πέρα από τα όσα αφορούν τη χώρα μας και την Κύπρο, περιέχει μια σειρά άλλες απαράδεκτες διατυπώσεις και εκτιμήσεις. Κατ' αρχάς, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία οι "15" "καλωσορίζουν τις δηλώσεις και τα βήματα που έχουν γίνει από την τουρκική κυβέρνηση"! Ακόμα, χαρακτηρίζει "αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία" τη σφαγή των Κούρδων (!) και διαβεβαιώνει την Τουρκία ότι "δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι η Ενωση υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας"! Τόσα χρόνια εκλιπαρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις για μια τέτοια δήλωση, για χώρα - μέλος της ΕΕ, αλλά ποτέ δεν την έχουν αποσπάσει...

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ΕΕ αναγνωρίζει ρόλο "περιφερειακής υπερδύναμης" στην Τουρκία. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στο ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια, στις ισλαμικές χώρες, στη Μέση Ανατολή, στην Υπερκαυκασία και την ευρω-μεσογειακή συνεργασία.

Οι "κοινοτικοί εταίροι" δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για την Τουρκία ούτε τα συμφέροντά τους. Το ζήτημα αφορά την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία ταυτίζεται μαζί τους, παραγνωρίζοντας τους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ