Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλαπλή υποτέλεια

Το κείμενο της ΕΕ, το οποίο συνυπογράφει η κυβέρνηση, έχει πολλαπλή αποδεικτική αξία, όσον αφορά τα νήματα της εξάρτησης που κινούν την πολιτική της χώρας. Οχι μόνο γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε ένα ακόμα "μάλιστα", αίροντας τις επιφυλάξεις της για την πολιτική επικύρωση της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, υποκρινόμενη ότι εκτός από "εδώ και καιρό λυμένο ζήτημα", δεν είναι δα και τόσο σημαντικό θέμα!

Οχι μόνο γιατί αυτή η πολιτική επικύρωση της τελωνειακής σύνδεσης αποτελεί προϋπόθεση ώστε να αρθεί και το επόμενο ελληνικό "βέτο", σχετικά με τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ. Θέμα για το οποίο, πρέπει να σημειωθεί, ο Α. Παπανδρέου έλεγε το 1986 - δέκα χρόνια πριν ο ίδιος προχωρήσει στην άρση του "βέτο" για την τελωνειακή σύνδεση της ΕΕ με την Αγκυρα - ότι "θα ήταν σχήμα οξύμωρο η ελληνική κυβέρνηση να χρηματοδοτεί μέσω της ΕΟΚ την Τουρκία, τη στιγμή που η τουρκική επιθετική πολιτική μας εξαναγκάζει να διαθέτουμε το 7% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες"....

***

Οι αποδείξεις της υποτέλειας αναβλύζουν από κάθε σχεδόν παράγραφο του κειμένου, όπου η κυβέρνηση:

  • Αναγνωρίζει στο στρατοκρατικό κατεστημένο της γείτονος, ρόλο υπερασπιστή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και της Υπερκαυκασίας!
  • Αποδέχεται τα τουρκικά επιχειρήματα, με τα οποία η Αγκυρα δικαιολογεί τις θηριωδίες της κατά των Κούρδων, αφού οι τελευταίοι δεν είναι παρά τρομοκράτες!
  • Παρακολουθεί τους "εταίρους" να δηλώνουν αποφασισμένοι προστάτες της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας, όταν η ίδια εκλιπαρεί επί ματαίω για ανάλογες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, τη στιγμή που η Αγκυρα θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση τα ελληνικά σύνορα!
  • Εμφανίζεται να "ξεχνά" τα Ιμια, τη Γαύδο, τις απειλές για κατάληψη όλης της Κύπρου, τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο και "καλωσορίζει" τον ανύπαρκτο τουρκικό σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου!

***

Μήπως δεν ξέρει η κυβέρνηση ότι όλα αυτά δεν ισχύουν; Κάθε άλλο. Το γνωρίζει, αλλά υποκύπτει και ψεύδεται συνειδητά. Υποκύπτει και ψεύδεται, γιατί υπηρετεί τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το ΝΑΤΟ. Οι τελευταίοι πιέζουν την κυβέρνηση να "συμμορφωθεί" στα πλαίσια της "νέας τάξης". Σε αυτά πλαίσια, αφ' ενός, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν έχουν καμία αξία, εφόσον θίγουν τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφ' ετέρου, η τουρκική ολιγαρχία έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Αρα, η ελληνική ολιγαρχία για να "γλείψει" ό,τι απομείνει από τα αποφάγια των πολυεθνικών στην περιοχή, και να θρέφει ελπίδες για δικό της "ηγεμονικό ρόλο", πρέπει να βαράει "προσοχές" στις εντολές των αφεντικών. Και αυτό κάνει, αδιαφορώντας και για τον ελληνικό, και για τον τουρκικό λαό...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ