Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αξιο παιδί του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης

Από μεριάς του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, τον σύντροφο Γεράσιμο Στεφανάτο αποχαιρέτησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ, που, αναφερόμενος στην πολύχρονη προσφορά του σεβαστού συντρόφου, σημείωσε τα εξής:

"Ενας ακόμη σύντροφος, άξιο παιδί του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, έφυγε από κοντά μας. Αποχαιρετάμε σήμερα τον σεμνό μας δάσκαλο Γεράσιμο Στεφανάτο. Ο σ/φος Γεράσιμος για 60 σχεδόν χρόνια, από τα 77 της ζωής του, έδωσε με συνέπεια και συνέχεια τον αγώνα τον καλό, δίπλα στην εργατική τάξη και ενταγμένος στις γραμμές του ΚΚΕ.

Γνήσιο τέκνο της Κεφαλλονιάς, ο σ/φος Γεράσιμος, από μικρό 15χρονο παιδί μπήκε στον αγώνα της βιοπάλης. Οι παραδόσεις της οικογένειάς του και οι δικές του ανησυχίες τον έφεραν κοντά στο ΚΚΕ και δε δίστασε στα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας να γίνει μέλος του Κόμματος. Ιδιότητα που την κράτησε από το 1938 μέχρι και χτες που άφησε την τελευταία του πνοή.

Εξήντα ολόκληρα χρόνια δίπλα στους εργάτες και στο Κόμμα του. Ακόμη και από το κρεβάτι του πόνου ο σ. Γεράσιμος μιλούσε για το Κόμμα και την εργατική τάξη.

Σ/φε Γεράσιμε, σίγουρα θα μας λείψει ο ευθύς σου λόγος, η πολύτιμη βοήθεια που έδωσες στο Κόμμα. Τα κεφαλλονίτικα πειράγματά σου και η προσπάθεια σου να κάνεις τη δουλιά μας πιο ευχάριστη, θα μας συνοδεύουν στην καθημερινή μας δουλιά. Αφήνεις σε μας μια βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη. Δεν είναι μόνο αυτά που μας μάθαινες στην κομματική σχολή. Είναι οι αγώνες σου που άρχισαν από το 1935 και συνεχίστηκαν μέχρι και χτες. Δεν υπήρξε αγώνας και μάχη που έδωσε το Κόμμα μας κι εσύ να μην ήσουν παρών, στην πρώτη γραμμή. Από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, στα χρόνια της Κατοχής, στο ΕΑΜ και στον ΔΣΕ έδινες πάντα το "παρών". Και στην ξενιτιά που αναγκάστηκες να φύγεις, μετά την ήττα του ΔΣΕ, δε σταμάτησες ούτε στιγμή. Μέχρι και χτες έδινες τη μάχη.

Σ/φε Γεράσιμε,

Εφυγες τιμημένος και νικητής. Σε μας άφησες μια βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη: Το ήθος, την κομματικότητά σου, την τόλμη και την αρετή. Ενα μόνο μπορούμε να σου υποσχεθούμε. Είναι αυτό που με το παράδειγμά σου μας δίδαξες: Να μην υποχωρούμε μπροστά στις δυσκολίες του αγώνα όσο σκληρός και άνισος κι αν είναι. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε.

Σήμερα που οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων πέσανε πάνω τους, για να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις δεκάδων χρόνων, που αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες, το Κόμμα μας εξοπλισμένο με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, στις οποίες κι εσύ συνέβαλες με τις παρατηρήσεις και υποδείξεις σου, δίνει τη μάχη της συσπείρωσης όλων, όσοι αδικούνται και καταπιέζονται από τη "νέα τάξη πραγμάτων" και τους δυνατούς του πλούτου. Δίνει τη μάχη, για να χτιστεί το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης, για ν' αντιμετωπιστεί η επίθεση των δυνάμεων του πολέμου και της εκμετάλλευσης, ενάντια στους λαούς και τους εργαζόμενους.

Να είσαι σίγουρος ότι, όπως εσύ τα έδωσες όλα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξημερώσουν για το λαό μας καλύτερες μέρες.

Στην άξια συντρόφισσά σου Δέσπω, όπως εσύ τη φώναζες και στα αγαπημένα σου παιδιά Διονύση και Ελένη, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τους ευχόμαστε μαζί με τα εγγόνια σου, που τόσο αγάπησες, να έχουν υγεία και προκοπή.

Εμείς σε αποχαιρετάμε και σου δίνουμε μια υπόσχεση: Θα σε θυμόμαστε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν τα όνειρα και τα ιδανικά σου, τα ιδανικά του ΚΚΕ, ιδανικά της νέας γενιάς και του λαού μας.Αντίο σύντροφε Γεράσιμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ