Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εδωσε όλες του τις δυνάμεις για την προκοπή του λαού

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Γεράσιμου Στεφανάτου

Ανακοίνωση για τον θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της λαϊκής προκοπής και άξιου τέκνου της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ, συντρόφου Γεράσιμου Στεφανάτου, εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία τονίζονται τα εξής:

"Ενας ακόμα παλαίμαχος κομμουνιστής, στέλεχος του ΚΚΕ, έφυγε από κοντά μας. Ο σ. Γεράσιμος Στεφανάτος άφησε χτες βράδυ την κομμουνιστική μας οικογένεια, χτυπημένος από τη βαριά αρρώστια.

Ο Γεράσιμος Στεφανάτος υπηρέτησε το ΚΚΕ επί 60 ολόκληρα χρόνια. Υπήρξε μέλος της ΚΕ από το 8ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέχρι το 13ο και αναπληρωματικό μέλος του ΠΓ από το 1968 - 1974. Ανήκει στην ηρωική γενιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδα, που έδωσε όλες τις δυνάμεις της για την προκοπή του λαού, για το σοσιαλισμό, αψηφώντας τις μεγάλες δυσκολίες και τα εμπόδια.

Αυτή η 60χρονη πορεία του, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, αποτελεί, όπως και η προηγούμενη, ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον του, για τις νέες γενιές που καταλαμβάνουν τα σημερινά μετερίζια του αγώνα.

Σ' αυτή την επική διαδρομή ο Γεράσιμος Στεφανάτος έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία, που είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη συλλογική πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Η ΚΕ του ΚΚΕ συλλυπείται θερμά την οικογένεια του συντρόφου μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ