Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Παίζουν την κολοκυθιά

Ξανά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΥγείαςΜ. Σκουλάκης για τη λειτουργία του νοσοκομείου στη Θεσσαλία, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή.Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ έχει φέρει το θέμα κατ' επανάληψη στη Βουλή. Χτες ο Μ. Σκουλάκης είπε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και μέσα στο 1997 θα προκηρυχτούν οι θέσεις για το προσωπικό. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ποσό ύψους 2,1 δισ. δρχ. επικαλούμενος αλληλογραφία του υπουργείου του με το υπουργείο Οικονομικών. Από την αλληλογραφία όμως αυτή προκύπτει ότι για την υπογραφή του κανονισμού του νοσοκομείου απαιτούνται 5,5 δισ.

"Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις συνεχείς ερωτήσεις μας θυμίζουν την κολοκυθιά που παίζουν τα μικρά παιδιά", σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού Υγείας προσθέτοντας: "Τον περασμένο Νοέμβρη το υπουργείο Υγείας απαντά ότι έχει ζητήσει για τον προϋπολογισμό του '97 7 δισ. ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο μέσα στο 1997. Σήμερα ο υφυπουργός λέει ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις 2,1 δισ. Επικαλέστηκε μάλιστα την αλληλογραφία με το υπουργείο Οικονομικών. Το έγγραφο όμως του υφυπουργού Οικονομικών λέει ότι δεν μπορεί να υπογραφεί ο κανονισμός εάν δεν εξασφαλιστούν τα 5,5 δισ. που είναι αναγκαία και για τη φετινή χρονιά, αλλά και για την επόμενη πενταετία". Ο βουλευτής του ΚΚΕ ταυτόχρονα αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι οι αναγκαίοι πόροι θα εξευρεθούν από μεταφορά κονδυλίων άλλων τομέων. Η τακτική αυτή είναι το φυσικό αποτέλεσμα της πολιτικής μείωσης των συνολικών δαπανών για την Υγεία και την Πρόνοια. Πολιτική την ευθύνη της οποίας έχει στο ακέραιο η κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Ο λαός της περιοχής μας και οι μαζικές του οργανώσεις δε θα μείνουν απαθείς με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτή την τακτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ