Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερώτηση για το 304 ΠΕΒ

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) φέρνει στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση τονίζεται: "Σε συνάντηση με το Σωματείο Διοικητικών και Τεχνικών Υπαλλήλων του 304 ΠΕΒ και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του 304 ΠΕΒ, τέθηκαν τα παρακάτω δίκαια αιτήματα των εργαζομένων:

- Ενώ υπάρχει δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να φέρει ως τον Απρίλη για ψήφιση στη Βουλή τροπολογία βελτίωσης - σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος - του Οργανισμού πολιτικού προσωπικού του υπουργείου που έγινε με τον 311, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι εργαζόμενοι ζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η σχετική δέσμευση.

- Να καταβληθεί στους εργαζόμενους το επίδομα ειδικών συνθηκών, αφού εργάζονται σε ειδικές συνθήκες, δηλαδή, ανάμεσα σε εκρηκτικά, άρματα, ραντάρ κλπ.

- Ενώ από το 1980 εντάχθηκαν στα βαριά και ανθυγιεινά, στην ουσία, αυτά που τους δόθηκαν δεν είναι επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας. Είναι κάποια ποσά τα οποία είναι διαφορετικά από εργαζόμενο σε εργαζόμενο παρότι απασχολούνται στον ίδιο χώρο, κάνουν την ίδια εργασία και έχουν τον ίδιο χρόνο εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άρση των αδικιών στη χορήγηση του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας.

- Οι εργαζόμενοι επίσης ζητούν τη χορήγηση ιματισμού και υπόδησης (φόρμες - άρβυλα) στα πλαίσια λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλειά τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να πάρει για την ικανοποίηση των παραπάνω δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ