Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πείθουν ούτε τους δικούς τους

Μέσα σε έντονο κλίμα διαφωνιών και αντιδράσεων πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση - σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τον "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης. Πολλοί ομιλητές, ιδιαίτερα του Συνδικαλιστικού Τομέα, εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους για τα σχέδια της κυβέρνησης εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ άλλοι μίλησαν για διάλογο που οι όροι του έχουν ήδη προδιαγραφεί και "οι διαρροές στον Τύπο έχουν προκαταλάβει τη συζήτηση".

Μιλώντας ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, ομολόγησε πως "με τον κοινωνικό διάλογο σκοπεύουμε να πείσουμε για τις αποφάσεις μας". Μάλιστα για να πείσει το ακροατήριο για την ορθότητα των κυβερνητικών αποφάσεων ισχυρίστηκε ότι "μια μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί με τη μερική απασχόληση εργασίας και ιδιαίτερα οι γυναίκες". Στο σημείο αυτό σημειώθηκε έκρηξη αντιδράσεων στο ακροατήριο και πολλοί φώναξαν "τι είναι αυτά που μας λες υπουργέ".

Μετά από πιέσεις, το προεδρείο της εκδήλωσης αναγκάστηκε να δώσει το λόγο σε εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο προβληματισμό για τους στόχους που έχει αυτή η κυβερνητική "επιχείρηση", όπως τη χαρακτήρισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ