Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κιθάρες και κλομπ στην υπηρεσία της επαναπροσέγγισης

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυπριακή κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συναυλίας Ρουβά - Κουτ στην "πράσινη γραμμή"

Τα γεγονότα απέδειξαν πως η "επαναπροσέγγιση" των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο είναι δύσκολη και λεπτή υπόθεση, η οποία δεν είναι δυνατόν να εναποτεθεί στον οίστρο δύο καλλιτεχνών του ποιοτικού βεληνεκούς των Σ. Ρουβά και Μ. Κουτ. Πολύ περισσότερο, η πολύπλοκη αυτή διαδικασία δεν είναι δυνατόν να προέλθει από "πάνω" και να επιβληθεί στις δύο κοινότητες, οι οποίες πράγματι έχουν πολλά που τους ενώνουν, αλλά ακόμη περισσότερα που τους χωρίζουν. Αυτά τα τελευταία, όπως φάνηκε από τα τελευταία γεγονότα, δεν είναι εύκολο να λησμονηθούν, επειδή τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φωστήρες το αποφάσισαν.

Παρ' όλα αυτά, η κυπριακή κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη γιατί εξασφάλισε με αποτελεσματικό τρόπο τη διεξαγωγή των δύο εκδηλώσεων. Στη δήλωση αυτή προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κάθε εκδήλωση έδωσε τα μηνύματά της.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της γιατί πραγματοποιήθηκε ειρηνικά και πολιτισμένα η συναυλία στο χώρο του "Λήδρα Πάλας" (Ρουβάς, Κουτ) και έδωσε το μεγάλο μήνυμα ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι επιθυμούν τη συμβίωση.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τα Ηνωμένα Εθνη και τους δύο καλλιτέχνες, καθώς και την Αστυνομία και τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία, είπε, μετέφεραν από το χώρο της συναυλίας το κλίμα που επικράτησε.

Είπε, ωστόσο, ότι είναι καταδικαστέες οι πράξεις βανδαλισμών που έγιναν αργά τη νύχτα στο κέντρο της Λευκωσίας και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει άτομα, ομάδες ή αναρχικούς να καθορίζουν τα πολιτικά πράγματα του τόπου, γιατί, τότε, θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Από το χώρο της αντισυναυλίας στην Πλατεία Ελευθερίας, συνέχισε ο εκπρόσωπος, στάλθηκε μήνυμα ενάντια στην εισβολή και κατοχή και μήνυμα για ελευθερία στον τόπο και τη δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού.

Τα μηνύματα των δύο εκδηλώσεων, τόνισε, συνυπάρχουν και το ένα, είπε, δεν εξουδετερώνει το άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ