Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Με την κόρη του φλογερού επαναστάτη Τσε Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας συναντήθηκε χτες στις 5.00 μμ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

"Είμαι βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα η ελληνική νεολαία, είναι σε θέση να κατανοήσει βαθύτατα τον ηρωισμό και την προσφορά της Κούβας στους μεγάλους αγώνες της εποχής μας. Γιατί και ο ελληνικός λαός και η νεολαία έχει μια ανάλογη σημαντική ιστορία και θεωρώ ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η ηθική και η υλική υποστήριξη του λαού της Κούβας, που υποφέρει, όχι από δική του ευθύνη, όχι από δικά του λάθη, αλλά από το γεγονός ότι, σε συνθήκες διεθνοποίησης, εναντίον της Κούβας υπάρχει ένας αδυσώπητος αποκλεισμός, από την πλευρά των ΗΠΑ, με στόχο να καταδικάσει το λαό στην πείνα και να τον γονατίσει.

Το ΟΧΙ στον αποκλεισμό κατά του λαού της Κούβας είναι ένα μήνυμα, είναι μια θέση που αφορά και τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, που ζει σε μια περιοχή στην οποία ήδη έχουν διεξαχθεί τοπικοί πόλεμοι. Αμφισβητούνται ακόμα και τα σύνορά μας και έχουμε τελικά απέναντί μας τον ίδιο αντίπαλο: Τον ιμπεριαλισμό, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Η αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας είναι στάση ζωής για τον ελληνικό λαό, είναι δύναμη στον αγώνα που κάνουμε στην περιοχή μας για να αποκρούσουμε τις ολέθριες συνέπειες της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που σημαία της έχει τον πόλεμο, τον αποκλεισμό, το εμπάργκο, οτιδήποτε τραυματίζει και πληγώνει την αξιοπρέπεια και την ευημερία των λαών".

Στη συνέχεια η Αλ. Γκεβάρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αυτό που χρειάζεται ο κουβανικός λαός είναι αλληλεγγύη και σεβασμό προς την κυριαρχία του. Είμαστε ένας λαός που έχει δείξει, πολλά χρόνια τις αξίες του και έχουμε όλες τις δυνατότητες για να καθορίζουμε μόνοι μας το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Πραγματικά δε χρειαζόμαστε επεμβάσεις από καμία απολύτως χώρα και αυτό που χρειαζόμαστε είναι απόλυτος σεβασμός για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο του σοσιαλισμού που διαλέξαμε. Αυτή την ιδεολογία διαλέξαμε και μόνο με αυτή την ιδεολογία μπορούμε να υπάρξουμε ως λαός. Την ημέρα που η Κούβα θα σταματήσει να ακολουθεί αυτό το δρόμο, θα είναι γιατί πια δε θα υπάρχουμε ως λαός. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό για όλη την αλληλεγγύη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Και είμαστε σίγουροι ότι με κάθε μέρα που περνάει οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους λαούς θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ