Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πατησίων

"Ερχεστε από μια χώρα που έχει δώσει πολύ μεγάλη προσοχή και αντιμετωπίζει με αναντίρρητη ευαισθησία τον τομέα της υγείας και της παιδείας". Με αυτά τα λόγια ανάμεσα σε άλλα, από την πρόεδρο του ΔΣ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πατησίων Δάφνη Ηλιοπούλου,έγινε δεχτή η παιδίατρος Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς,κατά την επίσκεψή της, χτες στις 1.45 μ.μ.

Τη συνόδευε επίσης ο γραμματέας της κουβανικής πρεσβείας Οσβάλντο Κοβάτσο.

Η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι και η Επιστημονική Επιτροπή των Γιατρών του Νοσοκομείου, ήταν πραγματικά θερμή και έκφρασαν τον μεγάλο σεβασμό τους τόσο για την ιστορία, τη ζωή και δράση του πατέρα της, του θρυλικού επαναστάτη Τσε καθώς και του ηρωικού κουβανικού λαού. Οπως και το "θαυμασμό τους στη διεθνίστρια παιδίατρο Αλέιδα, που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στη Νικαράγουα και στην Αγκόλα" όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Παναγιώτης Κωτσάκης, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Ακολούθησε η ευγενική προσφορά από όλους τους εργαζόμενους μιας αναμνηστικής πλακέτας με τον όρκο του Ιπποκράτη, πράγμα που κατενθουσίασε την Αλ. Γκεβάρα.

Φανερά συγκινημένη, ανταπέδωσε λέγοντας ότι εκτιμά πραγματικά όλες τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Κούβα και σημείωσε χαρακτηριστικά δανειζόμενη τα λόγια του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί: "Αν ένας λαός τιμά, τιμάται και αυτός".

Στη συνέχεια οργανώθηκε μια μικρή δεξίωση προς τιμήν της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ