Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κούνια που τον κούναγε...

Ο κύριος Λευτέρης Παπαδόπουλος συνηθίζει να παριστάνει τον πολύ φιλολαϊκό. Το πώς συμβιβάζεται, βέβαια, να κινείται κανείς στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του συγκροτήματος Λαμπράκη, όπως ο Λ. Παπαδόπουλος, και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται ότι παίρνει το μέρος του λαού, είναι κάτι που μόνο ο ίδιος και οι όμοιοί του μπορούν να εξηγήσουν.

Ετσι έχοντας τα πράγματα, ο Λ. Παπαδόπουλος θέλησε να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στον πόλεμο που κάνουν κατά των αγροτών οι βιομήχανοι, το κράτος, η κυβέρνηση και μια σειρά Μέσα επικοινωνίας. Χτες λοιπόν, από την καθημερινή του στήλη στα ΝΕΑ, ζητάει να ψηφιστεί νόμος, με τον οποίο να τιμωρείται αυστηρότατα όποιος μπλοκάρει τους δρόμους! Ενώ ταυτόχρονα ταυτίζει την ενέργεια των αγροτών να κλείσουν τους δρόμους, με εκείνον που σκοτώνει κάποιον, δίχως να συλλαμβάνεται και να τιμωρείται για την πράξη του!!!

Εγκλημα επομένως, διαπράττουν οι αγρότες, κατά τον Λ. Παπαδόπουλο. Και χρειάζεται ένας νόμος, που θα τους συνετίσει!..

Τίποτα δεν έχει καταλάβει ο κύριος Λε. Παπ. από το λαϊκό κίνημα και την ιστορία του. Πιστεύει στ' αλήθεια, ότι μπορούν με ένα νόμο - ή και περισσότερους - ή και με άλλα μέσα, να καταστείλουν τη λαϊκή οργή; Αν ναι, ας το τολμήσουν η κυβέρνησή του και οι προστάτες της. Αν, και τέτοιοι νόμοι, υπάρχουν πολλοί. Και χειρότεροι. Αλλά υπάρχει και ο νόμος του αδικημένου, ο νόμος του εκμεταλλευόμενου. Σ' αυτόν το νόμο πειθαρχούν οι αγωνιζόμενοι αγρότες. Και προσπερνούν περιφρονητικά τις παρλαπίπες των διάφορων Παπαδόπουλων που αξιοποιούν τα περί ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να χτυπήσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ