Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί δημοκρατίας και κοροϊδίας

"... Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας, που έχουν - ή ακριβέστερα κάποιοι επέλεξαν να έχουν - πλήρη άγνοια του πραγματικού περιεχόμενου αυτών των συζητήσεων και φυσικά των συνεπειών ενδεχόμενης συμφωνίας σας στις επικείμενες τροποποιήσεις της Συνθήκης... Νομίζουμε, όμως, ότι επειδή τέτοια ζητήματα είναι κρίσιμης εθνικής σημασίας (όπως άλλωστε υπογραμμίστηκε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, από όλους), με καταλυτικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας, πρέπει κι εσείς να σεβαστείτε το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να πληροφορηθεί επιτέλους ολοκληρωμένα και αντικειμενικά την ουσία της υπογραφείσας Συνθήκης, αλλά και το περιεχόμενο των δρομολογημένων τροποποιήσεών της, ώστε να πει συνολικά τη δική του γνώμη, μέσω ενός εθνικού δημοψηφίσματος... ".

Αυτά σημειώνει - μεταξύ άλλων - σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ. Ανοιχτή επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα δυο μέρες μετά την πρωθυπουργική επίκληση της δημοκρατίας, για να γυρίσουν οι αγρότες στα σπίτια τους και να σταματήσουν τον αποκλεισμό των εθνικών δρόμων. Κάνοντας, έτσι, ακόμη περισσότερο ολοφάνερο και χειροπιαστό τον τυπικό, ανούσιο, υποκριτικό και ιδιοτελή χαρακτήρα των πρωθυπουργικών "δημοκρατικών" κανόνων.

Δημοκρατία, κύριε πρωθυπουργέ, ακόμα και μέσα στα πλαίσια του συστήματος που υπηρετείτε, σημαίνει - πρώτα και κύρια - δικαίωμα γνώμης και έκφρασή της, ιδιαίτερα για θέματα, που θα σφραγίσουν το μέλλον αυτού του τόπου παράλληλα και ταυτόχρονα με την πιο πλατιά, αντικειμενική και ισότιμη ενημέρωση του λαού για τις πραγματικές επιπτώσεις. Ολα τ' άλλα, είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", που λέει και ο λαός μας. Η, αλλιώς, σκέτη κοροϊδία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ