Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο και μεθαύριο οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ

Η ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ εγγύηση για την αγωνιστική πορεία του σωματείου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) διενεργούνται αύριο και μεθαύριο στο Νοσοκομείο "Ελενα Βενιζέλου" (9 π.μ.-5 μ.μ.). Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και του βιβλιαρίου υγείας. Οσοι γιατροί δεν είναι οικονομικά εντάξει, μπορούν τα τακτοποιηθούν και κατά τη διάρκεια των εκλογών και να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών καλεί τους γιατρούς να την υπερψηφίσουν για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός χαρακτήρας του σωματείου, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα επίθεση σε βάρος της υγείας και της ασφάλισης. Τον περασμένο Ιούνη, υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ, με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών - στις οποίες είχε σημαντικό ρόλο και η ΔΗΠΑΚ - δεν επιτράπηκε στην κυβέρνηση να οδηγήσει τα νοσοκομεία σε δανεισμό και υποθήκευση της περιουσίας τους, καθώς και να μεταφέρει τις χρηματοδοτικές ευθύνες της πολιτείας για την υγεία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός από τη ΔΗΠΑΚ, στις εκλογές συμμετέχουν άλλες εννέα παρατάξεις (τέσσερις περισσότερες από τις εκλογές που έγιναν πριν δύο χρόνια): η ΠΑΣΚ - Γιατρών, η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Ιατρών, η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών, η Ανεξάρτητη Κοινωνική Κίνηση Γιατρών, η Ανοιξη Νοσοκομειακών Γιατρών, οι Νέοι Γιατροί, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, η Ανεξάρτητη Κίνηση Νοσοκομειακών Ιατρών "Προοπτική" και η Εργατική Αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ