Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΘΗΤΕΙΑΣ
Συνάντηση υπουργού Αμυνας - πολιτικών νεολαιών

Χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού Αμυνας, ολοκληρώθηκε χτες στο υπουργείο Αμυνας η πρώτη συνάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου με τους εκπροσώπους των πολιτικών νεολαιών.Αντικείμενο της συνάντησης το νομοσχέδιο περί στρατολογίας, που καταρτίστηκε επί Γερ. Αρσένη και εκκρεμεί η ψήφισή του.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών ζήτησαν ανάμεσα στα άλλα να μη μειωθεί η ηλικία στράτευσης και να μην περιοριστούν οι σπουδαστικές αναβολές. Ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ τόνισε την ανάγκη εκδημοκρατισμού του όλου πλαισίου της στρατιωτικής θητείας και ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας να λάβει υπόψη στην τελική κατάρτιση του νομοσχεδίου και τις θέσεις των μαζικών φορέων της νεολαίας. Επίσης ζήτησε από τον υπουργό να δεσμευτεί στα πλαίσια του διαλόγου ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός είπε ότι απλά ενημερώθηκε για τις απόψεις των πολιτικών νεολαιών και δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για να δώσει απαντήσεις σχετικά με το στρατολογικό νομοσχέδιο, επειδή είχε άλλες προτεραιότητες μέχρι τώρα. Οταν ρωτήθηκε για την κατηγορία των ανυπότακτων του εξωτερικού, είπε ότι θα ρυθμιστεί το θέμα, αλλά δεν απάντησε για το αν θα τους δοθούν άδειες εισόδου στην Ελλάδα κατά την περίοδο των γιορτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ