Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Προτάσεις για των απώλεια ωρών

Σειρά προτάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των χαμένων διδακτικών ωρών που δημιουργούνται στην αρχή της σχολικής χρονιάς, λόγω έλλειψης καθηγητών, καταθέτει με υπόμνημά του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Σημειώνουμε ότι στο Νομό Καρδίτσας είχαν παρατηρηθεί στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς πολλά κενά στους καθηγητές, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές διδακτικές ώρες, με συνέπεια να δημιουργούνται πολλά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οπως αναφέρει στο υπόμνημά της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, κατά το τρέχον έτος ο αριθμός των διορισθέντων καθηγητών στο νομό ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, σε αντίθεση με τον αριθμό των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων, των οποίων όμως οι διορισμοί δεν έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα παραπάνω προβλήματα. Μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Καρδίτσας προτείνει να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας για το διορισμό μόνιμων καθηγητών που χρειάζονται για την κάλυψη όλων των κενών, όπως είναι και η θέση της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, προτείνει οι αναπληρωτές που θα χρειαστούν να διοριστούν σε κενές θέσεις που θα δημιουργούνται - από εκπαιδευτικές άδειες, αποσπάσεις στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου κτλ. - να προσληφθούν από τώρα.

Τέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ προτείνει οι μεταθέσεις ο διορισμός των μόνιμων καθηγητών, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις να ολοκληρώνονται μέχρι τον Ιούνιο κάθε χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ