Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΕΒΕ
Συζήτηση από μηδενική βάση, για τις αυξήσεις

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συνταξιούχων συναντήθηκε χτες με τον Ε. Γιαννόπουλο

Από μηδενική βάση θα αρχίσει ο διάλογος για τις αυξήσεις των συντάξεων του ΤΕΒΕ το 1996, δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Χρ. Τριάντης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλο.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΤΕΒΕ είχε αποφασίσει να δώσει αυξήσεις 3,5%+3,5% - ή 5,2% σε ετήσια βάση. Η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΤΕΒΕ και η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης αυτής. Η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΤΕΒΕ ζητά - και επιμένει σ' αυτό - να δοθούν αυξήσεις 15% για συντάξεις μέχρι 150.000 και 10% για συντάξεις μεγαλύτερες από 150.000. Στις 5.2.1996 σε συνάντηση της Διοίκησης του ΤΕΒΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων, συμφωνήθηκε να δοθεί το 3,5%+3,5% και διορθωτικό ποσό 3% απ' την 1.9.1996.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΤΕΒΕ ζήτησε χτες απ' τον Ε. Γιαννόπουλο, να σταθεί πρώτα στο θέμα της ανάκλησης της απόφασης της Διοίκησης του ΤΕΒΕ και με βάση τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου να γίνει συζήτηση για τις αυξήσεις των συντάξεων. Ο υπουργός, σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνταξιούχων, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΤΕΒΕ να του παραδώσει τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου και θα γίνει συνάντηση υπό την προεδρία του ίδιου, του Διοικητή του ΤΕΒΕ και της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων. "Είναι μια εξέλιξη που τη βλέπουμε θετικά" δήλωσε ο Χρ. Τριάντης και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να παραβρίσκεται στη συνάντηση και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, "που στήριξε τον αγώνα των συνταξιούχων και είχε δηλώσει επίσημα ότι είναι άδικη η απόφαση του ΤΕΒΕ".

Ο Χρ. Τριάντης τόνισε, ότι οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ δε θα σταματήσουν να διεκδικούν αγωνιστικά προς κάθε κατεύθυνση τα αιτήματά τους. Ενώ αναφερόμενος στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων που ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τις 12 Μάρτη 1996, είπε: "Τη μέρα αυτή όλη η Ελλάδα θα κατεβεί στην Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο της 9ης Μάρτη 1995, της "Μαύρης Πέμπτης", που τα ΜΑΤ... υποδέχτηκαν τους συνταξιούχους μπροστά απ' το Μέγαρο Μαξίμου".

Αλλά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, δε θα είναι μια απλή επέτειος. "Θα είναι, τόνισε, και μια επέτειος αντίστασης στις επιλογές της κυβέρνησης. Ο Κ. Σημίτης μίλησε για το τρίπτυχο σταθεροποίηση, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική. Την ίδια στιγμή όμως, έριξε και δυο πισώπλατες μαχαιριές σε βάρος των συνταξιούχων λέγοντας ότι τα δυο τελευταία χρόνια έδωσε σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, που δεν τις είδε κανείς. Είναι αδιανόητο να τα λέει αυτά ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός, όπως επίσης και η σκληρή δήλωση ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διέπεται απ' την ανταποδοτικότητα.

"Οι συνταξιούχοι θα αντισταθούν για να μην περάσει αυτή η πολιτική του Σημίτη, ο οποίος με αυτά που είπε, δείχνει ότι τραβάει ολοταχώς για το πρόγραμμα σύγκλισης, στο οποίο είναι δέσμιοι με τις υπογραφές τους", κατέληξε ο Χρ. Τριάντης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ