Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ

Συνεχίζουν την κοροϊδία

Ενώ το αίτημα των ναυτικών είναι οι συντάξεις του ΝΑΤ να υπολογίζονται στο 80% των εν ενεργεία, με τροπολογία που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί ορίζεται ότι οι χορηγούμενες συντάξεις του ΝΑΤ το 1996 θα είναι μόλις στο 55% του μισθού της συλλογικής σύμβασης. Ειδικά δε για τους πλοιάρχους και Α μηχανικούς ορίζεται ότι "η ανώτατη καταβαλλόμενη σύνταξη καθορίζεται στο 55% του βασικού μισθού της συλλογικής σύμβασης του 1995 των ακτοπλοϊκών επιβατηγών πλοίων".

Η πρώτη παράγραφος της τροπολογίας αναφέρει: "Συνταξιούχοι ναυτικοί με δεκαπενταετή τουλάχιστον θαλάσσια εργασία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η άδεια και οι πάσης φύσεως εξαγορές του ΝΑΤ, οι οποίοι τα τέσσερα τελευταία χρόνια της θαλάσσιας εργασίας τους εξαγόρασαν ή ναυτολογήθηκαν σε ειδικότητες για τις οποίες κατείχαν αντίστοιχα διπλώματα, άδειες ή πτυχία και για τις οποίες η σχέση μεταξύ της ανώτατης σύνταξης - όπως αυτή διαμορφώνεται της 31/12/1995 - και του αντίστοιχου βασικού μισθού της συλλογικής σύμβασης είναι μικρότερη του 55%, λαμβάνουν από 1/1/1996 σύνταξη ίση με το 55% του ανώτερου μισθού της αντίστοιχης συλλογικής σύμβασης που ισχύει για το 1995, εφόσον η καταβαλλόμενη σύνταξή τους, υπολογιζόμενη χωρίς το επίδομα "μακροχρόνιας πραγματικής θαλάσσιας υπηρεσίας", την 31/12/1995 υπολείπεται αυτής".

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας ορίζεται ότι δε θα λαμβάνουν πλέον σύνταξη από το ΝΑΤ όσοι από τους μέχρι τώρα συνταξιούχους του λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο φορέα κοινωνικής ασφάλισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Συντάξεις που έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα και εμπίπτουν στους παραπάνω περιορισμούς διακόπτονται. Ο Οίκος Ναύτου εξακολουθεί να παρέχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή προστασία, μόνο εάν ο ασφαλισμένος δεν έχει προστασία από άλλο φορέα κοινωνικής ασφάλισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ