Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Μόνη δύναμη, οι αγώνες των λαών

Ανταποκρίθηκε με τη συμμετοχή του ο λαός του Κερατσινίου στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης της πόλης, που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα τη Γενική απολογιστική της Συνέλευση στην αίθουσα εκθέσεων "Α. Τάσσος" του Δημαρχείου.

"Το 1995 ήταν ένας σκληρός χρόνος για την Ειρήνη και την ανθρωπότητα, σημείωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής ανοίγοντας τη συνέλευση, ένας χρόνος που σημαδεύτηκε ακόμα περισσότερο από τη βαρβαρότητα και την απανθρωπιά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Τα Βαλκάνια και ειδικότερα οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας πλήρωσαν με ποταμούς αίματος τις συνέπειες της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ. Η ελληνική κυβέρνηση παρά τις φραστικές της διακηρύξεις για μη ανάμειξη, συμμετείχε στη ΝΑΤΟική επέμβαση με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς".

Οι φίλοι της ειρήνης στο Κερατσίνι, κατήγγειλαν τους υπεύθυνους για τα τραγικά γεγονότα που χαρακτηρίζουν "την κοινωνία του 2000", την κοινωνία του πολέμου των άστρων και της πληροφορικής, της μοναξιάς, της ανασφάλειας και του τρόμου και τόνισαν την ανάγκη να δοθεί απάντηση στους πολεμοκάπηλους της νέας τάξης πραγμάτων που καθορίζουν την ανθρώπινη επιβίωση πριν από μας για μας μέσω του αμερικανονατοϊκού Διευθυντηρίου με την πλήρη κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΗΕ.

Στο τέλος της συνέλευσης, την οποία χαιρέτισαν επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων η Ελένη Παπαδοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και ο Π. Διαλυνάκης εκ μέρους της Νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Η μόνη δύναμη που μπορεί να προστατεύσει την ειρήνη, είναι οι λαοί με τους αγώνες τους μέσα στο παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα. Διατρανώνουμε πως θα υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να ζήσουμε σ' έναν κόσμο ειρηνικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ