Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενταση για τις εσωκομματικές εκλογές

Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Οι παρατυπίες που σημειώθηκαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ και οι καταγγελίες, που έγιναν από στελέχη, προϊδεάζουν μια θερμή συνεδρίαση της αυριανής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

"Θα γίνει μια ζωντανή συζήτηση", είπε στο "Ρ" κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, ενώ πρέπει να υπενθυμιστεί ότι τα στελέχη που πρόσκεινται στον Κ. Μητσοτάκη είχαν δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ ότι στην επόμενη (αυριανή) θα υπάρξει ο αντίλογος από την πλευρά τους. Από τη συνεδρίαση θα απουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προτίμησε να ταξιδέψει "για ιδιωτικούς λόγους" στην Ευρώπη, συνεχίζοντας έτσι την τακτική της αποστασιοποίησης που ακολουθεί τελευταία. Επίσημα η ηγεσία της ΝΔ δε θέλησε να σχολιάσει τη νέα απουσία του επίτιμου, ενώ ο βουλευτής Λ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε με νόημα ότι "τα συλλογικά όργανα του κόμματος είναι ανοιχτά και όποιος θέλει συμμετέχει".

Ενδεικτικό των παρατυπιών που έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές είναι και το γεγονός ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε να αναβάλει τις προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων. Για παρατυπίες ειδικά στα Τρίκαλα έκανε λόγο στη συνεδρίαση ο βουλευτής Τρικάλων Σ. Χατζηγάκης.Στους παραπάνω νομούς θα πάει κομματικό κλιμάκιο, προκειμένου να επιληφθεί των καταγγελιών για παρατυπίες και να επιβλέψει την εκλογική διαδικασία.

Πάντως, την ύπαρξη παρατυπιών παραδέχτηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Β. Μαγγίνας, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξαν συνολικά 59 προσφυγές από τις οποίες έγιναν δεκτές οι 18 και έκανε λόγο για "γνωστές παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων, οι οποίες υπάρχουν σε όλες τις τοπικές εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις".

Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Σ. Κούβελας με δηλώσεις στο ραδιοσταθμό "9,84" επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας ότι "δεν είναι νοητό να ανεχόμαστε ή να προκαλούμε εσωτερική συρρίκνωση". Εκανε λόγο για δίκαιη κριτική που δέχεται η ηγεσία από τους οπαδούς της και κατήγγειλε ότι τη γραμμή δεν τη χαράσσουν τα όργανα του κόμματος, αλλά μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο Μ. Εβερτ χρησιμοποιεί σαν συμβούλους. Τις απόψεις αυτές ο Σ. Κούβελας, μαζί με τις καταγγελίες του για παρατυπίες στις εσωκομματικές εκλογές μετά από "δράση των κεντρικών οργάνων του κόμματος", αναμένεται να τις θέσει και στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Γ. Φωτ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δηλώσεις των άλλων κομμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα (2014-05-26 00:00:00.0)
Να τερματίσουν όλες οι παράτυπες και εκδικητικές διώξεις (2013-07-06 00:00:00.0)
«Ομηροι» των τάσεων οι υποψήφιοι πρόεδροι (2004-10-20 00:00:00.0)
Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο (1996-04-24 00:00:00.0)
Εκρηκτική η εσωκομματική κατάσταση (1996-04-06 00:00:00.0)
Βδομάδα εσωκομματικών συνεδριάσεων (1996-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ