Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μάχη χαρακωμάτων

Πυρετώδεις προετοιμασίες, ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου, μεθαύριο Σάββατο

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το ερχόμενο Σάββατο, και της ΚΕ την Κυριακή, στρέφουν την προσοχή τους οι ομάδες στο κυβερνών κόμμα και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μάχη χαρακωμάτων που αναμένεται να δοθεί. Στη συνεδρίαση θα πάρουν μέρος όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος, καθώς και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,ο οποίος θα περάσει στην αντεπίθεση, θα υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική και θα θέσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους ενώπιον αμείλικτων "διλημμάτων".

Το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου θα χρησιμοποιηθεί από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσουν σε αντιπάλους τους και να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Ο Γ. Σουλαδάκης, μιλώντας χτες στον "9,84", δήλωσε ότι "ένα μεγάλο μέρος του στελεχικού δυναμικού αντιμετωπίζει το συνέδριο ως συνέδριο νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και, πολύ περισσότερο, ενδιαφέρεται για νομές και κατανομές εξουσιών και πολύ λιγότερο για πολιτικές θέσεις". Πιστεύω, τόνισε, ότι είναι μόνο μάχη εξουσιών και όχι μάχη πολιτικών. Στα πλαίσια αυτά, εκτιμάται ότι θα υπάρξει "σύγκρουση" μεταξύ των υποστηρικτών των απόψεων Αρσένη και Τσοχατζόπουλου από τη μια και των "Σημιτικών" από την άλλη, κυρίως για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Χτες συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο, με τη συμμετοχή και πρώην μελών του ΕΓ, στο οποίο συζητήθηκαν οι άξονες της εισήγησης για τις συνεδριάσεις του Σαββατοκύριακου, η οποία θα διαμορφωθεί οριστικά στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ. Στις δηλώσεις του, ο Κ. Σκανδαλίδης επιχείρησε να δείξει ότι στον προσυνεδριακό διάλογο γίνεται συζήτηση για τη στρατηγική και τη φυσιογνωμία του κόμματος και όχι για το μοίρασμα των πόστων και της εξουσίας. Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ο Κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι "αυτές οι αντιπαραθέσεις θα βρουν μια κοινή συνισταμένη".

Οσον αφορά τις εγγραφές μελών στο ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΕ υποστήριξε ότι έφτασαν τις 105.000 τα μέλη που ανανέωσαν τις ταυτότητές του, ενώ στο προηγούμενο συνέδριο ανέρχονταν στις 142.000, παρουσιάζοντας μείωση κατά 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ