Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Γ. Αλευρά

Τη μνήμη του Γ. Αλευρά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατό του, τίμησε χτες η Βουλή με πολιτικό μνημόσυνο στα πλαίσια του οποίου μίλησαν για τον εκλιπόντα πολιτικό, ο πρόεδρος του Σώματος Απ. Κακλαμάνης, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, εκπρόσωποι των κομμάτων και ο ανιψιός του, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Αλευράς.

Στην παρέμβασή του ο Απ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην πολιτική πορεία του Γ. Αλευρά και σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η προσωπικότητα του εκλιπόντος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ιδιαίτερα σήμερα που "ο κοινοβουλευτισμός κινδυνεύει από την τεχνοκρατία, την απάθεια, τα μεγάλα οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα, τον ελιτισμό και τις ομάδες πίεσης, που μεταφέρουν τον αγώνα από το Κοινοβούλιο σε άλλους χώρους". Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μνήμη του Γ. Αλευρά ως ένα βήμα προς το μέλλον. Τιμητικά για τον Γ. Αλευρά μίλησαν επίσης ο Γ. Σουφλιάς εκ μέρους της ΝΔ και ο Α. Λεντάκης από την Πολιτική Ανοιξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - ιδιαίτερα στη δράση του Γ. Αλευρά, ως συνδικαλιστή την περίοδο μετά τον εμφύλιο, τονίζοντας πως ο εκλιπών "συνέβαλε να συγκροτηθεί το μέτωπο εκείνο των συνδικαλιστικών δυνάμεων το οποίο αντιπάλεψε τον κρατικό συνδικαλισμό που επιβλήθηκε μετά τον εμφύλιο. Συμπορεύτηκε με εκείνους που έβαζαν σαν ένα από τους άμεσους στόχους το στόχο σημαντικής προτεραιότητας, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του εργαζόμενου λαού μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ