Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Πάρτε πίσω τη σύμβαση

Την πλήρη αντίθεσή του με την αποικιοκρατική σύμβαση εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Με ψήφισμά της η συνέλευση των αντιπροσώπων επισημαίνει ότι η σύμβαση με τους όρους που περιέχει συμφέρει μόνο την κατασκευαστική εταιρία και κανέναν άλλο. Πρόκειται για μια ακόμη αποικιοκρατική σύμβαση που δεν έχει καμία σχέση και σύνδεση με την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής, αφού οι πλουτοπαραγωγικές πηγές μένουν ανεκμετάλλευτες, η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και καταστρέφεται, ενώ οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες κλείνουν, τονίζεται στο ψήφισμα.

Το ΕΚ Αγρινίου ζητά την ανάκληση της σύμβασης και να προχωρήσει στη ζεύξη με σύμβαση που να προβλέπει και τη σιδηροδρομική γραμμή και δε θα αποκλείει στην περιοχή άλλα παρόμοια έργα, συνδεδεμένα με την παραγωγική ανάπτυξη.

Κύριος στην κατασκευή του έργου θα πρέπει να είναι ένας δημόσιος φορέας, που δε θα υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και των εργαζομένων στις κατασκευαστικές εταιρίες και τις πολυεθνικές - καταλήγει το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, το οποίο καλεί τους φορείς της περιοχής και τα πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν "πριν είναι αργά και γίνουμε αποικία των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ