Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Είναι όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και επιβεβλημένο
  • Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής
  • Συγκροτήθηκε Επιτροπή στην Καβάλα

Υπέρ της διενέργειας Δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ τάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής.Στην κατά πλειοψηφία απόφαση του Συμβουλίου επισημαίνεται ότι "η Συνθήκη του Μάαστριχτ και η συνακόλουθη Διακυβερνητική του 1996 είναι θέματα εθνικής σημασίας, καθώς θέτουν ζητήματα εκχώρησης οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών δικαιωμάτων σε ένα ευρύτερο κέντρο. Επομένως, η έκφραση της άμεσης βούλησης του λαού είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένη. Η άμεση αυτή βούληση του λαού υλοποιείται με δημοψήφισμα... Η εμμονή στην άρνηση του δημοψηφίσματος αναδεικνύει λογικές που κάποιοι ειδήμονες ή κάποια κέντρα λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις εν αγνοία και εν φόβω του λαού, ο οποίος πρέπει να ακολουθεί".

Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής, στην ψηφοφορία που έγινε μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουλουμπή Ουρ., Κοκκόλας Γ., Χολέβας Αλ., Συκομίτης Ιωάν., Ιωαννίδης Θεοδ., Καπλαντζής Δημ., οι οποίοι ψήφισαν κατά, ενώ ο Σκουρογιάννης Δημ. ψήφισε λευκό.

  • Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας με ψήφισμά του καλεί την κυβέρνηση "να ανταποκριθεί στο αίτημα των συναδέλφων μας και του ελληνικού λαού γενικότερα για ένα αδιάβλητο εθνικό δημοψήφισμα".
  • "Ως πότε οι άλλοι θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς",αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ Νομού Καβάλας."Ζήτησε και συ να μάθεις, ζήτησε Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ" καταλήγει η ανακοίνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ