Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ
Σε πραξικοπηματική "λύση" προχωρά η κυβέρνηση!
  • Αντιδρούν τα συνδικάτα του χώρου
  • Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΕΔΟΕΑΠ. Δραματική μείωση εσόδων!

Στην κατάθεση τροπολογίας, που υπακούει στα κελεύσματα των μεγαλοεκδοτών και αγνοεί τις θέσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την είσπραξη και την απόδοση του αγγελιόσημου, προχωρά πραξικοπηματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα ασφαλιστικά Ταμεία του κλάδου οδηγούνται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο!

Σε μια ύστατη προσπάθεια το Συντονιστικό Οργανο των συνδικάτων του κλάδου ζήτησε χτες από τον υφυπουργό Τύπου να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια τέτοια ενέργεια και να αφήσει να εξελιχθεί ο διάλογος.

Η ΕΣΗΕΑ,το ΔΣ της οποίας συνεδρίασε χτες, σε ανακοίνωσή της προβάλλει την ίδια απαίτηση και τονίζει ότι παραμένει αμετακίνητη "στις απόψεις που έχουν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μελών της και που έχουν διατυπωθεί σε σχέδιο τροπολογίας, το οποίο επιδόθηκε στον αρμόδιο υπουργό". Βασική θέση της ΕΣΗΕΑ είναι η επαναφορά στο παλαιό καθεστώς είσπραξης του αγγελιόσημου με όλες τις απαραίτητες διασφαλίσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης, με τη θέση της συμφώνησαν πρόσφατα και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, για να υπαναχωρήσουν στη συνέχεια! Και η Ενωση καταλήγει: "Αν παρά την άμεση αντίδρασή μας, η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, θα αγωνιστεί, με κάθε τρόπο, για τη διασφάλιση του αγγελιόσημου και την προστασία των Ταμείων".

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται, σύμφωνα με επιστολή του προς τα ΔΣ των Ενώσεων εργαζομένων στο Τύπο, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και τα στοιχεία που παραθέτει είναι κυριολεκτικά δραματικά.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είχε το πρώτο τρίμηνο του 1996 έσοδα μόλις 3.483.578 δρχ., όταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο τα έσοδά του ήταν 1.374.886.847 δρχ. Οι δαπάνες του στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 753.705.900 δρχ.!

"Νομίζουμε ότι η ώρα της ευθύνης όλων μας έχει ήδη σημάνει", σημειώνει ο ΕΔΟΕΑΠ στην επιστολή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ