Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΚΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΡΟΛΟ "ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ" ΣΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ
ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
από την αμερικανική επιδιαιτησία

Υποκρισίες και προκλήσεις από τους εμπνευστές της "νέας τάξης", που εμφανίζονται ως "προστάτες της ειρήνης και της μη χρήσης βίας"!

"Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναγόρευσε επίσημα επιδιαιτητή των ελληνοτουρκικών σχέσεων τον αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να κατοχυρώσει ακόμα πιο ευρύτερο και επικίνδυνο ρόλο στην περιοχή". Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη νέα εκδήλωση πλήρους υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ο Κ. Σημίτης κατέστησε σαφές μέσα σε μισή ώρα - όση ακριβώς έγινε δεκτός προς ακρόαση από τον Κλίντον - ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του τόπου, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πιόνι της αμερικανόπνευστης "νέας τάξης".

Βέβαια, το βάθεμα της εξάρτησης από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός το παρουσίασε σαν "επίτευγμα". Ενα "επίτευγμα" που δεν είναι άλλο από την "αξιοποίηση" της άρχουσας τάξης της χώρας σε ρόλο "αντιπροσώπου" των συμφερόντων των αμερικανικών πολυεθνικών στην περιοχή. Οπως, μάλιστα, είπε ο Κ. Σημίτης, ο Κλίντον έκανε αποδεκτή τη θέση πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο στην περιοχή! Την ίδια ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχασε την ευκαιρία να λανσαριστεί εθελοντικά ως κομπάρσος μιας παράστασης, με τις ΗΠΑ να αυτοδιαφημίζονται ως "προστάτες της ειρήνης και της μη χρήσης βίας"!


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ