Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΒΕΛΛΙΔΗ
Από σήμερα 48ωρη απεργία

Σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα το πρωί προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί Τύπου του εκδοτικού συγκροτήματος Βελλίδη της Θεσσαλονίκης, που εκδίδει τις δύο εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Το συγκρότημα χρωστά στους 400 εργαζόμενους εξόφληση Φλεβάρη, Μάρτη, υπόλοιπο από το δώρο των Χριστουγέννων και σύμφωνα με τα δεδομένα η επιχείρηση αδυνατεί να πληρώσει και το δώρο του Πάσχα.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, λόγω της αποκλειστικής απασχόλησης στο συγκρότημα και ήδη πολλοί έχουν αποφασίσει να καταθέσουν μηνήσεις κατά της εκδότριας Κατερίνας Βελλίδη. Στην απεργία, με απόφαση των σωματείων τους, δε συμμετέχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί της επιχείρησης.

Η ίδια η εκδότρια στα μέσα Μάρτη είχε δεσμευτεί πως θα ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις του συγκροτήματος προς τους εργαζόμενους μέχρι τις 5 Απρίλη, αλλά για μια ακόμη φορά - όπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΜΘ - αθέτησε τις υποσχέσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί προτάσεις και πιέσεις από αρκετούς εκδότες και πολιτικούς παράγοντες να πουλήσει το εκδοτικό συγκρότημα, ενώ πρόσφατα υπήρξε και ενδιαφέρον από Ελβετούς επιχειρηματίες. Να σημειωθεί πως οι τρέχουσες υποχρεώσεις του συγκροτήματος προς τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές ξεπερνούν τα 8 δισ., αλλά το συνολικό ποσό των χρεών εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 12 δισ.

Προχτές, η επιχείρηση, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, έδωσε σε κάθε εργαζόμενο από 30.000 - 35.000 δρχ., γεγονός που δε στάθηκε ικανό να αποτρέψει την αγωνιστική διάθεση των δημοσιογράφων και των τεχνικών. Μέχρι τώρα πάντως η εκδότρια εμφανίζεται ανυποχώρητη στην εκχώρηση του ελέγχου του συγκροτήματος και σύμφωνα με εκτιμήσεις η επιβίωση των δύο εφημερίδων είναι επισφαλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ