Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποφασιστικά για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ.

Από το σύνολο των αντιπροσώπων εκτιμήθηκε πως η προσυνεδριακή περίοδος έως τώρα προσφέρεται για χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα, καθώς οι τελευταίοι μήνες ήταν πλούσιοι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων του νομού.

Τα αιτήματα και συνθήματα των πρωτοφανών σε συμμετοχή και δυναμισμό κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων, των εργατών, των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων και των συνταξιούχων έδειξαν πως ολοένα και περισσότερα λαϊκά στρώματα κατανοούν πως μόνο με συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες, καθώς και με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, εφαρμόζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζεται από τα άλλα κόμματα.

Για να υπάρξουν, όμως, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα πρέπει οι αγώνες να έχουν συνέχεια και κυρίως η δράση να περάσει στο επίπεδο του χωριού στις πρωτοβάθμιες αγροτικές και εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η συμμετοχή και παρέμβαση των κομμουνιστών στους αγροτικούς φορείς, τα εργατικά και τα επαγγελματοβιοτεχνικά σωματεία ήταν αρκετά σημαντική και συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων για μονιμότερη κοινή δράση σε αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Η Συνδιάσκεψη στάθηκε ιδιαίτερα στη δουλιά των ΚΟΒ. Εντοπίστηκαν κενά και αδυναμίες στη λειτουργία και δράση τους. Συζητήθηκε η λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την άνοδο της λειτουργίας και δράσης τους, ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν στους χώρους τους στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου.

Επίσης, στη Συνδιάσκεψη τέθηκαν συγκεκριμένα καθήκοντα μέχρι το 15ο Συνέδριο:

  • Πλατύ άνοιγμα στο λαό της Λέσβου με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, για να συζητηθούν τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα.
  • Ενταση της δράσης για τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.
  • Ενταση της προσπάθειας όλων των κομμουνιστών για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης για το 15ο Συνέδριο, που ήδη βρίσκεται στο 60%.Να σημειωθεί πως ένα μέρος του αυξημένου πλάνου θα διατεθεί για την αναμετάδοση του "902" στο νομό.
  • Παρουσίαση της δράσης του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ τη χρονιά που πέρασε.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε ομόφωνα τα 3 προσυνεδριακά ντοκουμέντα.

Τις εργασίες της συνδιάσκεψης παρακολούθησε ο Μήτσος Ζάχαρης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ