Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις

Σε αλλαγές στα κομματικά όργανα, που αποτελούν ξαναμοίρασμα της εσωκομματικής τράπουλας και μήνυμα σε όσους τον αντιπολιτεύονται, προχωράει σήμερα ο Μ. Εβερτ, σε μια προσπάθεια να δείξει εικόνα ηγέτη που επιβάλλεται στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Εβερτ διώχνει από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τον Σ. Κούβελα,που στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, στην Ντ. Μπακογιάννη,που ακολουθεί την αποστασιοποίηση του πατέρα της και τον Στ. Μάνο,που χαράσσει τη δική του αυτόνομη πολιτική πορεία.

Το πρόσχημα των αλλαγών είναι ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει τη δομή του, προκειμένου να είναι έτοιμο για τις πρόωρες αλλαγές που εκτιμά η Ρηγίλλης ότι θα γίνουν, αλλά είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους να συμμορφωθούν ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του Ιουνίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος θα αντικατασταθεί από ένα "συμβούλιο βαρόνων", στο οποίο θα συμμετέχουν εάν το επιθυμούν και οι πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης.

Αλλαγές όμως θα γίνουν και στον τομέα της ενημέρωσης. Ο Β. Μαγγίνας αντικαθίσταται από τον Π. Παυλόπουλο, ενώ στις γραμματείες του κόμματος δε θα συμμετέχουν πλέον βουλευτές, αλλά "τεχνοκράτες".

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μ. Εβερτ, προκειμένου να χρυσώσει το χάπι της απομάκρυνσης της Ντ. Μπακογιάννη, θα της προτείνει την θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θέση που δεν είναι σίγουρο ότι θα την δεχτεί. Πάντως από το περιβάλλον του Σ. Κούβελα διοχετευόταν η δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού, γιατί δεν ενημερώθηκε για τις φημολογούμενες αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ