Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "Ρ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΖΗΤΙΑΝΙΑΣ
για τους συνταξιούχους

Καμιά απολύτως αύξηση δεν πρόκειται να δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους μέσα στο χρόνο

Επικίνδυνα σχέδια, που οδηγούν στην άμεση αμφισβήτηση των κατώτατων ορίων των συντάξεων απεργάζεται η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή, η οποία όχι μόνο απορρίπτει την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, αλλά επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα, τεραστίων διαστάσεων, επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων. Την ίδια στιγμή προτείνεται η χορήγηση κουπονιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, τα οποία θα ανταλλάσσονται με την παροχή υπηρεσιών...

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, μόνο για μια μικρή κατηγορία συνταξιούχων και αφού καταγραφούν τα όποια εισοδήματά τους και αποδειχθεί πως βρίσκονται κάτω από το - σύμφωνα με την κυβερνητική λογική - όριο διαβίωσης, θα υπάρξει το ενδεχόμενο κάποιων ευτελών οικονομικών μηνιαίων βοηθημάτων "ως τα τέλη του 1996".

Κι ενώ το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στον Κ. Σημίτη, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ ζητά, με χτεσινή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  23

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ