Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 18Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή η πορεία Κερασίτσα - Τρίπολη

Ολη η Ελλάδα κινείται στο ρυθμό του 10ήμερου Ειρήνης, με πλήθος εκδηλώσεων

Μέρα έναρξης του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, η σημερινή, και το μήνυμα της ειρήνης "ελήφθη" σε όλη τη χώρα. Πλήθος οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαίο σταθμό την 13η Πορεία Κερασίτσα - Τρίπολη (Κυριακή 12 Μάη), που ξεκινά στις 4 το απόγευμα από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου καλούν κάθε φίλο της ειρήνης, κάθε πολίτη που σήμερα δεν μπορεί να αποδεχτεί το καθεστώς τρομοκρατίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο μας και στα Βαλκάνια, δεν ανέχεται την προοπτική να γίνει η Ελλάδα ένας προνομιακός πυλώνας του ΝΑΤΟ, να βαδίσει στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, να δώσει το δικό του αγωνιστικό "παρών" στην υπεράσπιση της ειρήνης. "Ο Λαμπράκης ζει και μας οδηγεί", επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου.

Στα πλαίσια της 13ης Πορείας Κερασίτσα - Τρίπολη, θα υπάρξουν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο στη 1 μμ από την Καλαμάτα (Μέγαρο Τριανόν) με κατεύθυνση την Κερασίτσα. Επίσης, πικετοφορία θα γίνει σήμερα στις στο 8 το βράδυ στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην Κρήτη

Με Παγκρήτιο Καραβάνι Ειρήνης, η Μεγαλόνησος θα δώσει το δικό της στίγμα, στο 18ο Δεκαήμερο Ειρήνης την Κυριακή 12 Μάη. Οι φίλοι της ειρήνης, από όλους του νομούς του νησιού, θα φτάσουν στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι και θα ξεκινήσουν το καραβάνι, που θα καταλήξει στο Καστέλι Πεδιάδας, με ενδιάμεσους σταθμούς σε χωριά της Κρήτης. Εκεί θα γίνει μουσική εκδήλωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 233.292 και 233.749.

Λεωφορεία για το Ηράκλειο θα φύγουν από το ΚΤΕΛ Χανίων στις 8.30, από το Ηράκλειο στις 10.30 από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Τέλος, την Πέμπτη 16 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά, στις 8 το απόγευμα.

Στην Αθήνα

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αθήνα, όπου υλοποιείται ο στόχος που έχει βάλει κεντρικά η ΠΕΔΥΕ για εκδηλώσεις και συζητήσεις, με στόχο το κίνημα ειρήνης να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

  • Η Παναθηναϊκή Επιτροπή Ειρήνης, τιμώντας τον αγωνιστή της ειρήνης, Νίκο Νικηφορίδη,με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εκτέλεσή του, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα,στις 7.30 μ.μ.,στα πλαίσια του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης,στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαγγείλει ποιήματα η ηθοποιός Αννα Φόνσου και θα εμφανιστεί το συγκρότημα Νέας Ιωνίας.

Η ΠΕΔΥΕ καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης, και ιδιαίτερα τους νέους, να τιμήσουν τη μνήμη του νεολαίου αγωνιστή, γιατί η θυσία του "αναδεικνύει τη σημασία στους σημερινούς αγώνες του αγωνιστικού αναστήματος και της περήφανης ανυποχώρητης φιλειρηνικής - πατριωτικής στάσης του".

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κολωνακίου καλεί σήμερα τους φίλους της ειρήνης σε εκδήλωση - συγκέντρωση γνωριμίας στο ξενοδοχείο "Αγιος Γεώργιος" Λυκαβηττού (πλατεία Δεξαμενής) στις 6 το απόγευμα.
  • Αύριο Σάββατο, η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει συγκέντρωση στο ανοιχτό θέατρο Πλ. Καραϊσκάκη - Ανω Καλαμάκι στις 6.30 το απόγευμα με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Πικετοφορία στους δρόμους της περιοχής διοργανώνει, επίσης αύριο, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, στις 6 το απόγευμα, η οποία θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (Ηλεκτρικός Σταθμός) στις 8 μ.μ., όπου θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου, από κοινού με μαζικούς φορείς της περιοχής, αύριο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Γαρδένιας, με παιδική ζωγραφική, ομιλία και παράσταση Καραγκιόζη.
  • Στο ρυθμό του 10ήμερου και οι νέοι. Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Αλσούπολης διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 12 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνοικιακού Συμβουλίου Καλογρέζας (πλατεία Δ. Σχολείου).
  • Εκδήλωση με πολιτιστικό περιεχόμενο, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, την Τετάρτη, 15 Μάη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα ΕΒΕ Ν. Σμύρνης (Ικονίου και Καλλιπόλεως). Θα μιλήσει ο ιστορικός και συγγραφέας Δημήτρης Σταμέλος.
  • Με τη συμμετοχή 17 μαζικών φορέων της Ηλιούπολης διοργανώνονται, την Κυριακή 12 Μάη, εκδηλώσεις από 10πμ έως τις 1.30μμ στο Πολυκλαδικό Λύκειο της περιοχής.
  • Εκδήλωση διοργανώνει την ίδια μέρα στα γραφεία της και η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη με θέμα το 1ο Συνέδριο Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, διοργανώνει, την Κυριακή 12 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας στις 7.30.

Σημαντικές οι εκδηλώσεις και στην Κοκκινιά:

  • Στις 12 Μάη, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Κοκκινιάς στις 7 το απόγευμα.
  • Παράλληλα, στις 16 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει πικετοφορία από την πλατεία Δαβάκη έως και την πλατεία Χαλκηδόνας.
Σε Τρίκαλα, Καβάλα και Κοζάνη

Με εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα, μπαίνουν στο "χορό" του 10ήμερου Ειρήνης, τα Τρίκαλα.

  • Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης, Νίκου Νικηφορίδη, με σειρά εκδηλώσεων νεολαίας, κυρίως από μαθητές (έκθεση ζωγραφικής, συναυλία), στην πλατεία Αχίλλειου.
  • Την Κυριακή, θα γίνει στο Θέατρο Ξυλοπάροικου, στη συνοικία Ζάρκου, παράσταση Καραγκιόζη.
  • Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Μάη, με πορεία ειρήνης από την Πηγή Τρικάλων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στο τέλος της πορείας θα γίνει λαϊκό πανηγύρι.

Στην Καβάλα, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, στην προσπάθειά της να ενημερώσει την κοινή γνώμη, διοργανώνει σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ, με θέμα το 18ο Δεκαήμερο Ειρήνης.

Στην Κοζάνη, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Κυριακή 19 Μάη, 7.30 το απόγευμα πορεία ειρήνης από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ