Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάντια...

Οι μέθοδοι του αποπροσανατολισμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας είναι πολύ παλιές, πολύ παλιότερες από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, σημερινό υπουργό Εργασίας. Αλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει πλούσια σχετική πείρα, πρόσφατη και παλιότερη, κι από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμη μεγαλύτερη. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ν' ακολουθήσουμε τον προαναφερόμενο υπουργό στον "τραμπουκοειδή" και υβριστικό κατήφορό του. Θα σημειώσουμε μόνο δυο πράγματα.

Πρώτον: Σ' ένα και μόνο βασικό και ουσιαστικό συμπέρασμα οδηγούν οι... λεβέντικες υπεκφυγές, οι... βαρύγδουπες αλλά μασημένες κουβέντες, οι διάφορες "ακροβατικές" και λαϊκίστικες απόπειρες αποπροσανατολισμού του υπουργού. Η πολιτική της κυβέρνησης, την οποία και ο ίδιος εφαρμόζει, είναι τόσο εξόφθαλμα και κατάφωρα αντεργατική, που δεν είναι σε θέση ούτε καν να την υποστηρίξει. Ολα τ' άλλα ας τα κρατήσει για τα τηλεοπτικά "παράθυρα" και για όποιους μπορεί ακόμη να παραπλανά, με το πάλαι ποτέ... αντάρτικο παρελθόν του.

Δεύτερον: Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν την παρουσία του Ε. Γιαννόπουλου ως μια γραφική και... εύθυμη νότα στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και την πολιτική σκηνή γενικότερα. Ισως να έχουν δίκιο. Δίκιο, όμως, έχουν κι όσοι αναρωτιούνται, κοίτα που καταντήσαμε και ποιοι μας κυβερνούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ