Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συγκροτημένη, πλέον, η εσωκομματική αντιπολίτευση

Με κείμενό τους 24 βουλευτές της ΝΔ ζητούν συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Σε συγκροτημένη πολιτική κίνηση - που εκ των πραγμάτων αποχτάει χαρακτηριστικά συγκροτημένης εσωκομματικής τάσης - προχώρησαν χτες 24 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι με κείμενο που απέστειλαν στον Μ. Εβερτ ζητούν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η κίνηση αυτή πυροδότησε νέο κύκλο εσωκομματικών αντιδράσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελέχη της ηγεσίας της ΝΔ κατηγορούσαν την πλευρά Μητσοτάκη ότι χτυπάει το κόμμα μόλις αυτό "πάει να πάρει τα πάνω του", και έφταναν στο σημείο να πουν ότι τα στελέχη αυτά αποτελούν πλέον "βαρίδιο" στην προσπάθεια του κόμματος για την κατάκτηση της εξουσίας από τη ΝΔ.

Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο (Ντ. Μπακογιάννη, Σ. Κούβελας, Κ. Πυλαρινός κ.ά.) ζητούν ενόψει της Συνδιάσκεψης του Ιούνη "να σφυρηλατηθεί η ψυχική και πολιτική ενότητα" του κόμματος και απαιτούν να εξασφαλιστεί σε όλους τους βουλευτές το δικαίωμα έκφρασης γνώμης στη Συνδιάσκεψη. Κύκλοι των βουλευτών που υπέγραψαν το κείμενο τόνιζαν ότι αυτοί που συμμερίζονται τις απόψεις τους είναι πολύ περισσότεροι (τους χαρακτήριζαν μάλιστα πολιτική εφεδρεία) και θα εκφραστούν ανάλογα με την εξέλιξη της εσωκομματικής κόντρας, ενώ δεν παρέλειπαν να υπογραμμίσουν ότι η κίνηση αυτή απαντάει στους ισχυρισμούς του Μ. Εβερτ ότι μετά τις εσωκομματικές αλλαγές έχει περιοριστεί η αντιπολίτευση στον Κ. Μητσοτάκη και σε τρεις ή τέσσερις βουλευτές. Προειδοποιούσαν δε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ασπίδα σε οποιαδήποτε προσπάθεια "εξόντωσης" των Μητσοτακικών στην επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη.

Με δήλωσή του, ο Σ. Κούβελας τόνισε ότι τα ψηφιακά και η ονομαστικοποίηση των μετοχών μεγάλων εταιριών πρέπει "υπεύθυνα" να συζητηθούν στην ΚΟ. "Οι πολιτικοί θα τα συζητούνε και όχι οι τεχνοκράτες και οι κάθε είδους σύμβουλοι", είπε, αφήνοντας αιχμές για την ενέργεια του Μ. Εβερτ να επανδρώσει τα όργανα του κόμματος αποκλειστικά με τεχνοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ